Slot: ‘Ajax heeft betere spelers dan iedereen roept’

Foto: Slot: ‘Ajax heeft betere spelers dan iedereen roept’

Arne Slot vindt dat mensen de selectie van Ajax tekort doen. In Bij Andy in de auto zegt de trainer van Feyenoord dat hij verwacht dat Ajax onder John van ‘t Schip het een stuk beter gaat doen in de tweede seizoenshelft.

‘Vanaf het begin zag je al dat het voetbal een stukje leuker werd’

De publieke mening rondom de selectie van Ajax is duidelijk: die kunnen er geen pepernoot van. Arne Slot denkt daar anders over, vertelt hij aan Andy van der Meijde in zijn YouTube-programma Bij Andy in de auto. “Ik denk dat Ajax veel betere spelers heeft dan iedereen roept”, zegt de trainer van Feyenoord. “Dat zie je bij een enkeling ook al terug sinds de nieuwe trainer er is. Je ziet een aantal jongens waar mensen al wat positiever over worden. Ook van de aankopen denk ik dat er een aantal al beter is gaan spelen. Akpom onder anderen en ik denk dat Sutalo er ook al iets beter uitziet.”

Leuker voetbal

Onder John van ‘t Schip is Ajax van plek achttien opgeklommen naar plek vijf in de Eredvisie. Slot behartigt in het interview met Van der Meijde het belang van succes hebben als team. Dat beïnvloedt ook het individu, stelt de oefenmeester. “Ik geloof er heel erg in dat het team het individu goed maakt. En om beter samen te gaan spelen, heb je een trainer nodig die wat langer met die gasten aan de slag is. Maurice (Steijn, red.) heeft heel kort de tijd gehad en John van ’t Schip is nu ingestapt. Vanaf het begin zag je al dat het voetbal een stukje leuker werd. De laatste weken werd het weer wat minder, maar ik denk dat Ajax in de tweede seizoenshelft een veel betere indruk gaat achterlaten dan in de eerste seizoenshelft.”

Slot heeft gelijk over de selectie van Ajax

  • Ja, dat zijn stuk voor stuk topspelers
  • Nee, ik vind Ajax 1 hartstikke matig
732+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie