Kieft gelooft zijn oren niet: ‘Gestopt met medicijnen?’

Foto: Kieft gelooft zijn oren niet: ‘Gestopt met medicijnen?’

In de podcast KieftJansenEgmondGijp heeft zaakwaarnemer Rob Jansen voorspelt dat het Nederlands elftal ‘met deze selectie heel ver gaat komen op het EK 2024 in Duitsland’. Zijn tafelgenoten Wim Kieft en René van der Gijp blijven met klapperende oren achter.

Rob Jansen: ‘Oranje gaat met deze selectie heel ver komen op het EK 2024’

Jansen opent: “Ik zeg je, en het is heel raar want ik heb een hele andere mening dan anderen, dat het Nederlands elftal heel ver gaat komen op het komende EK. Ik heb in een half uur tijd ineens zoveel gave dingen gezien.” Gijp kan zijn lach niet inhouden: “Maar waarom? In deze wedstrijd? Ik weet niet waar jij het over hebt!” En Kieft: “Ben jij al gestopt met je medicijnen, Rob?”

Jansen legt uit: “Verklaar mij maar voor gek. Ik denk iets gezien te hebben in dit team. Ik zag creativiteit, er werden openingen gevonden én ik zag ook dat spelers zelfkritisch waren. Dat vind ik een goede eigenschap. Het zou mij niet verbazen dat er op dat toernooi straks een fantastisch team staat dat gaat presteren.”

“Ik heb de wedstrijd ook gezien en de kritieken op onder meer Xavi Simons gelezen, maar ik denk met alle spelers die er nog bij komen van blessures zoals een Frenkie de Jong dat het mij niet zou verbazen dat er in Duitsland opeens een topteam staat. Ze worden moe van de kritiek en ergeren zich er mateloos aan.”

Wim Kieft over kritiek op Xavi Simons

Tot slot verdedigt Kieft nog de fel bekritiseerde Xavi Simons, die volgens de oud-spits ‘té graag wil’. “Dan kijk je naar die Simons. Hij kan hartstikke leuk voetballen en ik vind hem ook heel intrigerend. De eerste tien ballen speelt hij verkeerd, maar hij blijft het gewoon proberen. Elke keer een hele moeilijke actie blijven maken, terwijl de voorgaande tien al mislukten. Maar als je er twintig achter elkaar verspeelt zou er toch wel iemand in dit elftal moeten zijn die zegt: ‘Xavi, gewoon niet doen. Speel hem gewoon van A naar B’.”

Oranje gaat minstens de halve finale halen op het EK

  • Eens
  • Oneens
503+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie