Sneijder slacht Ajax en Farioli af

Foto: Sneijder slacht Ajax en Farioli af

Tijdens de uitzending van Rondo heeft Wesley Sneijder op niet mis te verstane wijze zijn twijfels geuit over het beleid van Ajax-trainer Francesco Farioli. De Italiaan koos niet voor zijn sterkste opstelling tegen RKC, een foute keuze volgens de ex-voetballer.

Sneijder uit tijdens Rondo zijn hevige twijfels over roulatiesysteem Farioli

In het voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport was de recordinternational het duidelijk niet eens met het beleid van Farioli. De Italiaanse oefenmeester koos er zondag tegen RKC voor om een aantal basisspelers op de bank te laten beginnen.

Sneijder ging in op de wisselende prestaties van de Amsterdamse club. “Dat komt door een gebrek aan automatismen. Spelers moeten lang met elkaar spelen en een team worden. Dan kun je iets creëren. Je weet dan: (Youri) Baas komt aan de bal, maak je die looplijn vrij, krijgt (Brian) Brobbey de bal en komt (Kian) Fitz-Jim eronder. Dat zijn automatismen.”

“Als je maar blijft rouleren en elke keer maar wisselt… Donderdag moet je voetballen, zondag op het bankie. Kunnen deze spelers niet twee wedstrijden spelen? Dat is toch het lekkerste als speler, dat je op donderdag Besiktas verslaat en zondag weer mag? Nee, dan moet je even plaats nemen op de bank, want die anderen moeten ook voetballen”, liep de succesvolle ex-voetballer leeg.

Recordinternational krijgt bijval van Marco van Basten en Khalid Boulahrouz

Tafelgast Jan Mulder sprak van een generatieconflict. “Dan zegt die trainer tegen jou: ‘Ja, ik zie al, je hebt er weinig kijk op. Het voetbal is totaal veranderd, want je hebt nu zestig, zeventig, tachtig wedstrijden en ik denk vooruit.'”

“Daar ben ik het mee eens, maar we zijn net pas (aan het seizoen) begonnen Jan”, counterde Sneijder. “Wij moeten juist hiertegen ageren”, vulde Marco van Basten aan. Khalid Boulahrouz was het eens met zijn ex-collega. “Besiktas deed helemaal niets en in het weekend moet je tegen de nummer achttien. Daar hoef je toch geen spelers voor te sparen? Je zou toch zeggen: het eerste uur zet ik mijn sterkste spelers in en dan forceer je de voorsprong en wissel ik een paar man?”

Sneijder ging graag in op Boulahrouz. “Forceren? Met jouw topspelers sta je binnen een half uur met 3-0 voor tegen RKC. Dan is er toch tijd voor wissels? Voor hetzelfde geld ga je de bietenbrug op. En ik denk dat voor Ajax op dit moment de competitie belangrijker is dan de Europa League. Je wil toch de Champions League in?”

Ben jij het eens met Sneijder?

  • Ja, het was niet slim van Farioli om te rouleren
  • Nee, het was slim van Farioli om te rouleren
185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:50
27+
‘Ajax-blunder met Ron Jans’
23:35
22+
Feyenoord-chaos compleet: “Hij doet maar wat”
23:20
50+
‘Sneijder hakt knoop door over Ajax én FC Utrecht-terugkeer’
23:06
0+
Voorspelling Girona – Feyenoord: opnieuw geen zege Feyenoord
23:05
12+
Voorbeschouwing Girona – Feyenoord: Priske op zoek naar succes
23:05
16+
‘Toptransfer Veerman aan zijden draadje’
22:55
139+
‘Eredivisie-dreun door Mo Ihattaren’
22:40
30+
‘PSV-rebel’ wekt ergernis: “Ga gewoon voetballen!”
22:25
45+
‘Talpa overweegt Van der Gijp-ingreep’
22:10
202+
‘Feyenoord-koppen gaan rollen’
21:42
67+
‘Twee clowns niet meer aan tafel bij Rondo’
21:29
151+
PSV krijgt gigantische Champions League-waarschuwing
21:07
185+
Sneijder slacht Ajax en Farioli af
20:50
19+
Neymar deelt mijlpaal via Instagram: ‘Zo blij mee!’
20:30
40+
KNVB benoemt voor het eerst vrouwelijke scheids in betaald mannenvoetbal
20:18
394+
‘Aangifte zorgt voor wissel bij Champions League-duel PSV’
20:05
245+
Ajax-flop maakt furore in Engeland: ‘Geeft ons hoop’
19:45
61+
Messi gaat los tegen MLS-scheids: ‘H**renjong!’
19:11
314+
‘Manchester United geeft Ten Hag ultimatum’
18:48
102+
AZ boert goed en presenteert fraaie miljoenenwinst
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie