Feyenoord wint in Girona na knotsgek duel vol plottwists

Foto: Feyenoord wint in Girona na knotsgek duel vol plottwists

Feyenoord heeft tegen Girona de drie punten gepakt tijdens de tweede speelronde van de Champions League-hoofdfase. In een knotsgek duel in Catalonië wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 2-3. Feyenoord scoorde tweemaal door eigen doelpunten, twee penalty’s werden gemist en treffers gingen niet door.

Feyenoord wint met 2-3 in Girona in knotsgekke Champions League-wedstrijd

De druk op Feyenoord richting dit Champions League-treffen was ondertussen behoorlijk opgelopen. Met de 0-4 tegen Bayer Leverkusen en de zware loting in het achterhoofd, was een goed resultaat zeer wenselijk. Daarnaast loopt het niet bepaald als een trein bij de Rotterdammers onder Brian Priske: in zes competitieduels leed het al vier keer puntenverlies, afgelopen weekend morste het ook bij NEC (1-1). In Catalonië koos de Deense oefenmeester in de verdediging voor Thomas Beelen en Hugo Bueno ten koste van Gernot Trauner en Gijs Smal.

Bij Girona ontbrak de geblesseerde Daley Blind. Arnaut Danjuma begon vanaf de bank, terwijl Donny van de Beek het wel mocht laten zien vanaf de aftrap. In de beginfase golfde het spel heen en weer. Thomas Beelen stond in de basis en was al snel betrokken bij twee penibele situaties. Na slordig balverlies van de verdediger kon Viktor Tsyhankov gevaarlijk worden, maar Timon Wellenreuther redde knap. Later schoot Beelen de bal de verkeerde kant op bij een gevaarlijk moment, maar ging de bal net over het doel.

Feyenoord maakt achterstand snel goed

Daar tegenover stond een actie van Antoni Milambo, maar bij het schot op doel raakte hij de bal verkeerd. In de 19e minuut kon Hugo Bueno de bal na een hoekschop niet wegwerken en stond David López op de goede plaats om de 1-0 binnen te schieten.

Feyenoord reageerde binnen vier minuten. Een indraaiende vrije trap van Igor Paixão werd geschampt door Quinten Timber, waarna Yangel Herrera de bal zeer ongelukkig in eigen doel werkte. De VAR checkte de treffer nog, maar Timber bleek geen buitenspel te staan: 1-1.

Tsyhankov raakte geblesseerd, waardoor Danjuma als invaller meer dan een uur kon meespelen. Feyenoord ging vervolgens meteen op jacht naar de voorsprong, en kreeg het hulp van de schutterde defensie van Girona. Timber onderschepte goed en bezorgde de bal bij Paixão. Die vond de diep gelopen Milambo, die zonder aarzeling de 1-2 tegen de touwen schoot.

Een paar minuten later ging het weer mis bij Girona. Timber kon weer makkelijk onderscheppen en werd direct onderuit gehaald door López. De maker van de eerste goal was nu de schlemiel en gaf een penalty weg. Ayase Ueda ging achter de bal staan en schoot die halfhoog in. Niet goed genoeg om Paulo Gazzaniga te verschalken, die het leer uit de hoek kon plukken. Zo vergat Feyenoord zichzelf te belonen en de marge op twee te brengen.

Na de roerige eerste helft was het tijdens de rust even een kwartier op adem komen in het Estadi Montilivi. In het tweede bedrijf werd het ook allesbehalve saai. Ibrahim Osman profiteerde al snel van opnieuw knullig van de slordige LaLiga-ploeg. De huurling stelde Ueda in staat om zijn gemiste penalty goed te maken, maar de Japanse spits kreeg de bal niet goed mee en verprutste de kans. Vervolgens werd Van de Beek weggestoken en belandde zijn voorzet via de benen van Hancko achter Wellenreuther. Tot grote opluchting van Feyenoord ging de gelijkmaker niet door, omdat de oud-Ajacied nipt buitenspel stond.

De Rotterdammers gingen fel de duels in om de voorsprong te verdedigen. Daarbij mocht vooral Bueno niet klagen dat het slechts bij geel bleef na een harde charge. Girona vocht nog altijd om de gelijkmaker af te dwingen. Wellenreuther liet een simpele voorzet vallen en bracht Bojan Miovski ten val. De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven. De Duitse goalie maakte zijn fout goed en ronselde de inzet van diezelfde Miovski uit de hoek.

Van de Beek lijkt punt binnen te slepen voor Girona

Twintig minuten voor tijd viel de 2-2 alsnog, en die was van geheel Nederlandse makelij. Danjuma kreeg de bal via een gelukje mee en bediende de geheel vrijstaande Van de Beek. Hij maakte uitgerekend de treffer tegen Feyenoord, vooral ook persoonlijk een heel fraaie succes na een zware periode.

Tóch de overwinning voor Feyenoord

Nu was het weer aan Feyenoord om alsnog voor drie punten te gaan. Wéér viel er een eigen goal te noteren in een duel dat zijn weerga niet kende. Paixão stuurt Hancko weg en zijn voorzet verdwijnt via Krejci in het doel van Girona (2-3).

Feyenoord zette alle zeilen bij om met de overwinning aan de haal te gaan. Het mocht weer Wellenreuther danken die attent reageerde op een gevaarlijke kopbal. In de laatste seconde raakte invaller Julián Carranza de bal nog op de arm in het eigen strafschopgebied, maar van opzet was duidelijk geen sprake. Zo was de opluchting groot toen de scheidsrechter het laatste fluitsignaal gaf. Feyenoord komt op drie punten na twee duels, de ploeg snakte naar een overwinning die er op deze manier ook kwam. Voor de stadionclub is het overigens de eerste uitzege in de Champions League na liefst 22 jaar.

Scoreverloop: 1-0 (19′) D.López, 1-1 (23′) Y.Herrera (e.d.), 1-2 (33′) A.Milambo, 2-2 (73′) D.van de Beek, 2-3 (79′) L.Krejci (e.d)

Terechte overwinning?

  • Echt wel
  • Vind ik
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:43
5+
Penaltykiller Wellenreuther was goed voorbereid: “Moest blind een hoek kiezen”
23:22
19+
Spaanse media: superieur Girona ongelukkig tegen Feyenoord
23:04
9+
Liverpool rekent af met Bologna, Juventus wint met tien man in Leipzig
22:32
90+
‘Houten klaas’ van Feyenoord valt uit de toon: “Vond hem altijd wel goed”
22:07
35+
Priske gelukkig én kritisch na ‘ugly’ zege: “We weten dat het véél beter moet”
21:45
76+
Teleurgestelde Van de Beek: “Je krijgt niet altijd wat je verdient”
21:22
48+
Feyenoord toont karakter: “Trots, we hebben gevochten als leeuwen”
21:02
155+
Feyenoord-fans lopen leeg over ‘zure’ Van Basten: “Troosteloos kneusje”
20:41
68+
Feyenoord wint in Girona na knotsgek duel vol plottwists
20:25
12+
Woensdagavond in de Champions League: Nederlanders treffen elkaar
20:10
146+
Om deze reden reist ook Klaassen met Ajax af naar Praag
19:49
55+
Farioli waarschuwt Ajax: “Wordt een zware opgave”
19:39
130+
‘Per direct teruggezet bij Feyenoord’
19:29
211+
Buitenland: ‘schande bij Girona-Feyenoord’
19:23
17+
Priske licht keuzes toe en spreekt niet van laatste kans Feyenoord
19:11
17+
Goals uit standaardsituaties: Feyenoord maakt achterstand snel goed
18:49
21+
Danjuma moet wennen en start niet tegen Feyenoord: ‘Geen goed teken’
18:27
4+
James Maddison vergelijkt zichzelf met Haaland: ‘Even scherp bij seizoenstart’
18:11
36+
Matthijs de Ligt over stroeve competitiestart: ‘Zie je terug in zelfvertrouwen’
17:58
66+
Jürgen Klopp: ‘Ik ga Julian Nagelsmann niet opvolgen bij Duitsland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie