De balvaste Nederlandse toren van Paderborn

Foto: De balvaste Nederlandse toren van Paderborn

Bij Keuken Kampioen Divisieclub MVV maakte Koen Kostons (25) indruk als aanvalsleider. Aartsrivaal Roda JC deed een poging om hem te verleiden een brisante transfer binnen de zuidelijke provincie te maken, maar de spits koos voor een avontuur in de prestigieuze Duitse 2. Bundesliga bij SC Paderborn 07. Een stap die hem zeker geen windeieren heeft gelegd.

Inside: oud-MVV’er Koen Kostons maakt indruk in Duitse 2. Bundesliga

SC Paderborn 07. Een club op ongeveer drie uur rijden van de grens met Nederland waar verdediger Roel Brouwers in het verre verleden werkte aan zijn sportieve loopbaan, ervaring opdeed, voordat hij in de jaren daarna furore maakte als centraal slot op de achterhoede bij het grote en roemruchte Borussia Monchengladbach.

Die vervolgstap zou Koen Kostons zich in de toekomst misschien ook nog wensen, maar tegenwoordig is hij één van de aanvallers bij familieclub Paderborn. 15.000 toeschouwers kunnen er plaatsnemen in de eigen thuisarena, maar tijdens uitduels zou het zomaar kunnen dat de Nederlander voor het viervoudige aan supporters speelt.

57.000 toeschouwers bij traditieclub

Op bezoek bij traditieclub Hamburger SV werd voor maar liefst 57.000 toeschouwers in het Volksparkstadion knap met 2-2 gelijkgespeeld. Koen Kostons keek er zijn ogen uit, genoot ook, maar liet vooral zien met zijn voetballende kwaliteiten een belangrijke kracht te zijn in de basisopstelling van zijn nieuwe sportieve werkgever.

HSV, al vele jaren een titelkandidaat in de 2. Bundesliga, maar promotie kon niet worden bewerkstelligd, had het niet gemakkelijk tegen SC Paderborn 07, dat tot op heden dit seizoen nog altijd ongeslagen is. Koen Kostons had overigens juist in de week tevoren zijn eerste competitiedoelpunt gemaakt, tegen het ook behoorlijk grote Hannover 96.

Kai Havertz en Roberto Firmino

Zoon van zijn trainer Lukas Kwasniok vergeleek hem na afloop tegenover Duitse media met topvoetballers als Roberto Firmino en international bij onze oosterburen Kai Havertz. Laatstgenoemde speler is overigens afkomstig uit de grensstreek met Zuid-Limburg. SC Paderborn 07 wil zelf ook weer eens de stap naar het hoogste niveau in Duitsland gaan maken.

Is dat een utopie? Nee, zeker niet weet men ook binnen de club zelf. Omdat Heidenheim, ook een vereniging uit een relatief kleine stad, zich op dit moment uitstekend manifesteert in het walhalla van het Duitse profvoetbal. Een treetje lager actief zijn is echter zeker ook geen slechte prestatie van de hoofdmacht.

Grote clubs als tegenstanders

Er wachten de komende tijd zeker geen gemakkelijke tegenstanders als 1. FC Kaiserslautern, in het verleden nog kampioen van Duitsland geweest, en het afgelopen seizoen uit de 1. Bundesliga gedegradeerde FC Köln. Koen Kostons zal daar echter niet wakker van liggen. Zijn nabije toekomst lijkt meer dan gebeiteld in het land van bier en braadworst.

Zelfvertrouwen is ook zeker op zijn plaats binnen zijn elftal, want in de voorbereiding op het huidige seizoen werd er nog knap gewonnen van PSV en FC Twente. Dit waren dan wel oefenduels, maar toch. De kwaliteit is bij Paderborn aanwezig, anders win je ook in duels om des keizers baard niet van de twee genoemde Nederlandse topploegen.

Tips van Roel Brouwers

Koen Kostons heeft nog een contract tot medio 2027 in Paderborn. Zekerheid dus, zowel financieel alsook op sportief gebied, maar ook andere ploegen in bijvoorbeeld Duitsland zullen meekijken hoe hij zich verder ontwikkelt. Een spits annex aanvallende middenvelder die goed een bal vast kan houden, oog heeft voor vrijstaande medespelers en óók nog een doelpuntje zo nu en dan kan maken, daar heeft menig club behoefte aan.

De spreekwoordelijke ‘toren’, wankelt dus zeker nog niet, werkt meer dan gedreven aan zijn loopbaan. Het balletje kan echter heel raar rollen, in positieve zin, dus dat geldt ook voor Koen Kostons. Zijn Limburgse collega Brouwers kan hem hier zoals eerder gezegd alles over vertellen en misschien nog bruikbare tips geven die tot een stapje hoger leiden.

Kan Koen Kostons de Eredivisie aan?

  • Ja
  • Nee
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:15
0+
Voorbeschouwing PSV, Feyenoord & Ajax: Linkerrijtje treft elkaar in de Eredivisie
17:00
9+
Feyenoord uit de SHIT, lucky PSV en Twente VREEST toch | Twee Viertje met Aad #94
16:53
18+
Zorgen om Brobbey: ‘Lijkt alsof hij zich één keer heeft opgepompt’
16:37
27+
Perez en Kwakman fileren Ajacied: ‘Wat kan hij nou echt?’
16:18
91+
‘PSV spot potentiële opvolger van Guus Til in Eredivisie’
16:06
88+
‘PSV mist naast Schouten nóg een ervaren kracht dit weekend’
15:51
14+
Gepensioneerde Premier League-verdediger met overgewicht: ‘Ik ben op dit moment beter dan De Ligt’
15:35
213+
Arne Slot heeft Van Dijk-vervanger op het oog: ‘EK-sterkhouder moet naar Anfield komen’
15:19
9+
Bayern München en Duitsland domper: ‘Jamal Musiala geblesseerd’
14:58
72+
Aderlating voor Arne Slot: ‘Topclub wil Mohamed Salah bij Anfield-exit’
14:42
26+
FC Barcelona-legende Rivaldo waarschuwt Hansi Flick: ‘Zonder titels…’
14:23
101+
Pep Guardiola schoffeert nieuwe FIFA-regels: ‘Wie zijn zij om dat te bepalen?’
13:50
26+
‘Karim Benzema is de beste speler met wie ik ooit heb gespeeld, beter dan Modrić of Kroos’
13:35
17+
Steijn op radar PSV, Weghorst niks veranderd & nieuwe Wieffer
13:07
36+
Van Bronckhorst in de clinch met Turkse fans: ‘Kunnen beter wegblijven’
12:49
39+
Pascal Jansen verbluft door VAR-beslissing: ‘Ik snap het echt niet’
12:26
136+
Online ophef over schokkende Oranjeomissie: ‘Koeman direct out’
12:00
15+
De balvaste Nederlandse toren van Paderborn
11:45
67+
Mourinho komt met opvallende analyse: “Daarna ander verhaal”
11:30
11+
België mist tweetal sterren voor Nations League-clashes
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie