‘Brian Brobbey krijgt harde waarschuwing’

Foto: ‘Brian Brobbey krijgt harde waarschuwing’

Na Joshua Zirkzee (Hongarije-uit) lijkt Brian Brobbey de aangewezen man om tegen Duitsland als aanvalsleider te fungeren. Volgens Wim Kieft móét de Ajax-spits aan de bak om een dreun te voorkomen.

Zirkzee stelt teleur bij Oranje, Brobbey wacht examen

Kieft zag Zirkzee in en tegen Hongarije geen sterke indruk maken. “Vooralsnog is hij voor Oranje te licht in mijn ogen en je kunt wel zeggen dat hij een talent is, maar valt iemand van 23 jaar nog als talent te bestempelen”, schrijft de oud-international in zijn column voor De Telegraaf. “Bij Bayern München was Zirkzee misschien nog een talent, maar daar heeft een spits in de jeugd het vrij gemakkelijk.”

De voetbalanalist legt uit: “Want de jeugdteams van Bayern steken in Duitsland overal met kop en schouders bovenuit. Die winnen alles. Echte grote talenten melden zich op zestien- of zeventienjarige leeftijd en hebben op hun 23e 250 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Zirkzee heeft pas een jaartje Anderlecht een twee seizoenen Bologna op zijn cv.”

Wout Weghorst-bedreiging

Kieft had tegen Hongarije dan ook voor Brobbey gekozen. “Van nature blijft hij in zijn positie staan. Die gaat niet zwerven. Hij zal tegen Duitsland spelen. Die beslissing is begrijpelijk omdat hij kan profiteren van zijn snelheid en diepte in zijn spel. Uiteraard is Duitsland een stuk beter dan Hongarije, maar tegen Duitsers kom je als Oranje ook wat gemakkelijker aan voetballen toe.”

“Voor Brobbey valt te hopen dat hij een aardige wedstrijd speelt”, aldus Kieft. “Anders kan het zomaar een knakje voor zijn zelfvertrouwen worden. Helemaal met de wetenschap dat in Amsterdam Wout Weghorst op hem wacht om er alles aan te doen om een basisplaats bij Ajax te veroveren. Geloof me dat Wout vrijdag heerlijk achterover naar Hongarije-Nederland heeft zitten kijken en hij bij een slechte wedstrijd van Brobbey tegen Duitsland kansen voor zichzelf ziet als spits van Oranje.”

Moet Brobbey vrezen bij Ajax én Oranje?

  • Ja
  • Nee
218+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie