Engeland zet misstap recht in Finland

Engeland heeft zondagavond geen misstap begaan in de Nations League. Op bezoek bij Finland boekten de manschappen van interim-bondscoach Lee Carsley een 1-3 overwinning.

Fraaie assist wijst Engeland de weg in Nations League

Voor Engeland ging de interlandperiode dramatisch van start. Op het eigen Wembley verloren The Three Lions afgelopen week met 1-2 van Griekenland, waar Vangelis Pavlidis (ex-AZ) met twee treffers het verschil maakte. In en tegen Finland stond er dan ook extra druk op de Britten. Tijdens de beginfase zorgde dat nog niet voor een stimulans, maar de Scandinaviërs wisten onachtzaamheden in de defensie niet af te straffen.

In de achttiende minuut nam Engeland wel de leiding. OSC Lille-middenvelder Angel Gomes wist teamgenoot Jack Grealish vrij te spelen middels een schitterende steekpass en de aanvaller van Manchester City maakte het vervolgens overtuigend af. Met een krappe voorsprong wisten de Engelsen de kleedkamer te bereiken voor de rust.

Score loopt op

Carsley zag zijn team in de eindfase afstand nemen van Finland. Trent Alexander-Arnold zorgde in de 74ste minuut voor een verdubbeling van de marge middels een fraaie vrije trap. Exact tien minuten later liepen de bezoekers zelfs uit naar 0-3 dankzij Declan Rice, waardoor men na vier wedstrijden op negen punten staat. Dat zijn er net zoveel als de Grieken, maar zij spelen later op de avond pas tegen Ierland.

Finland wist de schade overigens nog wel te beperken. Verdediger Arttu Hoskonen kopte vanuit een hoekschop de 1-3 tegen de touwen.

Gaat Engeland nog over Griekenland heen?