Aleksandar Pavlovic

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Aleksandar Pavlovic

Aleksandar Pavlovic is een Duitse middenvelder met Servische roots. De international van Duitsland is een jeugdexponent van zijn huidige club Bayern München.

  • Pavlovic speelt momenteel voor Bayern München
  • De middenvelder debuteerde in 2023 op het hoogste niveau
  • Eerder kwam hij al uit voor Bayern München II
  • Pavlovic debuteerde in 2024 als Duits international

Clubcarrière Aleksandar Pavlovic

Pavlovic zag op 3 mei 2004 het levenslicht in München. De tweebenige middenvelder begon zijn voetbalcarrière in de clubkleuren van SC Olching. Via SC Fürstenfeldbruck stapte hij in 2011 over naar de jeugdopleiding van Bayern München. Bij Der Rekordmeister wist hij vervolgens het volledige traject te doorlopen.

Debuut voor Bayern München

Op 10 maart 2023 maakte Pavlovic zijn debuut als profvoetballer namens Bayern München II. In de Regionalliga Bayern-wedstrijd tegen TSV Buchbach (3-0 zege) viel de middenvelder na 74 minuten in voor Younes Aitamer. Zijn teller liep in het restant van het seizon 2022-2023 op naar zes gespeelde competitiewedstrijden. In het volgende seizoen deed het tweede team van de Zuid-Duitse grootmacht nog eens driemaal een beroep op hem.

Pavlovic maakte een razendsnelle ontwikkeling door. Op 28 oktober 2023 debuteerde hij al in de A-selectie van Bayern München, dat een 8-0 zege behaalde op SV Darmstadt 98. Na 77 minuten viel de middenvelder in voor Matthijs de Ligt. Zijn Champions League-debuut volgde op 29 november 2023 tijdens de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen. Pavlovic scoorde op 27 januari 2024 voor het eerst in Bayern-tricot, uit bij FC Augsburg (2-3 zege). Een week later moest ook bij Borussia Mönchengladbach (3-1 zege) een treffer incasseren.

Met 22 gespeelde wedstrijden, twee doelpunten en twee assists groeide Pavlovic in het seizoen 2023-2024 uit tot een gewaardeerd selectiespeler. Daarmee kon de geboren Münchenaar niet voorkomen dat Bayern München een tegenvallend jaar doormaakte. Voor het eerst sinds lange tijd wisten de Zuid-Duitsers geen enkele trofee binnen te slepen. Wel besloot de clubleiding om zijn ontwikkeling te belonen met een gloednieuw contract, tot de zomer van 2029.

Aleksandar Pavlovic (Bayern München)
Als speler van Bayern München (Pro Shots)

Interlandcarrière Aleksandar Pavlovic

Pavlovic debuteerde op 17 november 2023 als jeugdinternational van Duitsland. Voor de Onder-20 mocht de middenvelder opdraven in de wedstrijd tegen Roemenië (0-1 zege). Acht dagen later mocht hij zich eveneens meten met de leeftijdsgenoten van Engeland (2-3 nederlaag). Na slechts twee jeugdinterlands mocht hij al doorstoten naar het nationale team van Duitsland. Bondscoach Julian Nagelsmann liet Pavlovic op 3 juni 2024 debuteren in de oefeninterland tegen Oekraïne (0-0). Na 71 minuten viel hij in voor Robert Andrich.

Door ontstoken amandelen behoorde Pavlovic in de zomer van 2024 niet tot de Duitse EK-selectie. Na de eindronde in eigen land keerde de middenvelder weer terug. Dit resulteerde op 7 september van datzelfde jaar in diens eerste doelpunt als A-international, ten koste van Hongarije (5-0). In de 77ste minuut nam de invaller het vierde doelpunt voor zijn rekening.

Laatste update: 14 oktober 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie