Nigeriaanse ploeg ‘gegijzeld’ in aanloop naar uitduel: “Ben bang voor onze levens”

Foto: Nigeriaanse ploeg ‘gegijzeld’ in aanloop naar uitduel: “Ben bang voor onze levens”

Het Nigeriaanse nationale team heeft een zeer chaotische voorbereiding op het uitduel met Libië. Zo zaten de spelers meer dan twaalf uur vast op het vliegveld zonder eten of drinken. Onder meer international William Troost-Ekong uitte zijn frustratie. Ondertussen is besloten het treffen uit te stellen.

Nigeriaanse nationale team zaten meer dan twaalf uur vast op vliegveld in Libië

Afgelopen vrijdag kruisten de twee landen de degens in Nigeria in de strijd om Afrika Cup-kwalificatie. Door een doelpunt van invaller Fisayo Dele-Bashiru wisten de Super Eagles dit duel winnen. Libië voelde zich echter ‘slecht behandeld’ rond deze wedstrijd. In Afrika gaan nu geruchten dat de vlucht van Nigeria, die op weg was naar de stad Benghazi, door de Libische regering werd omgeleid naar Al-Abraq Airport. Vervolgens mocht het Nigeriaanse team het vliegtuig niet verlaten. Het vliegveld van Al-Abraq ligt op zo’n vier uur van Benghazi en de selectie zat urenlang vast.

Dubieuze rol van Libische regering

Via X ging de in Haarlem geboren Troost-Ekong, voormalig speler van onder meer FC Dordrecht en FC Groningen, behoorlijk los. “Meer dan twaalf uur op een verlaten vliegveld in Libië nadat ons vliegtuig werd omgeleid tijdens het dalen. De Libische regering heeft onze goedgekeurde landing in Benghazi zonder reden ingetrokken. Ze hebben de poorten van het vliegveld gesloten en ons zonder telefoonverbinding, eten of drinken achtergelaten. Allemaal om mind games te spelen.”

Troost-Ekong is niet de enige speler die zijn frustratie uitte op social media. Ook Leicester City-middenvelder Wilfred Ndidi spuwde zijn gal. “Dit is geen voetbal. Zeer beschamend. Het gijzelen van een nationaal team. Schande”, aldus de controleur, die zich niet veel later ook angstig toonde op Instagram. “Ik ben bang voor onze levens.”

Ondertussen is het vliegtuig teruggekeerd naar Nigeria. De interland gaat nu dus niet meer door en is uitgesteld.

Moet Libië een nederlaag worden toegekend?

  • 100%
  • Nee, deze tweede wedstrijd gewoon later spelen
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie