Broers dromen van Oranje: “Zoals elke jongen die op voetbal gaat”

Foto: Broers dromen van Oranje: “Zoals elke jongen die op voetbal gaat”

Rav van den Berg kijkt tevreden terug op de interlandperiode met Jong Oranje. De centrale verdediger vierde het behaalde record mee en genoot van het spelen met de grootste talenten van Nederland. Zijn goede prestaties bij Middlesbrough laten hem dromen van het grote Oranje, het liefst samen met zijn broer Sepp.

Interview met Rav van den Berg, verdediger Jong Oranje en Middlesbrough 

De overwinning op Jong Zweden, ongeslagen de kwalificatie door én een doelpunt van zijn voet zorgden ervoor dat Rav van den Berg dinsdagavond na de wedstrijd een grote lach op zijn gezicht had. “Dertig punten uit tien wedstrijden. Het kan niet beter”, begon de verdediger in gesprek met SoccerNews. “We waren al gekwalificeerd, dus moesten we onszelf doelen stellen. Dat record maakt het extra mooi.”

Het was alweer een jaar geleden dat Van den Berg voor het laatst werd opgeroepen voor Jong Oranje. Dat voelde voor hem korter geleden. “Ik heb vorig jaar veel wedstrijden gespeeld, alleen precies tijdens de interlandperiodes was ik geblesseerd. Daar was ik niet blij mee, maar ik wist niet dat het al een jaar geleden was. Ik ben blij dat ik terug was en mijn doelpunt zie ik als een bekroning.”

Spelers met kwaliteit

Van den Berg speelde solide tegen Jong Zweden, met links naast hem in het centrum Ryan Flamingo (PSV) en rechts naast hem op de flank Devyne Rensch (Ajax). “Het is altijd lekker om kwaliteit naast je te hebben. Dat maakt voetballen een stuk makkelijker. Het was comfortabel. Dan kan ik zelf ook alleen maar beter spelen.” Qua speelstijl is het toch wat anders dan bij Middlesbrough in de Championship. “De Championship is qua kwaliteit hoger dan mensen verwachten, maar dit zijn echt voetballende verdedigers. Dat is fijn om mee te spelen.”

De twintigjarige Zwollenaar heeft er nu één seizoen op zitten in Engeland en absoluut geen spijt gekregen van zijn keuze om PEC Zwolle te verlaten. Hij werd bij Middlesbrough verkozen tot Speler van het Jaar en Talent van het Jaar en droeg zelfs al de aanvoerdersband. “Het is altijd een risico om op jonge leeftijd naar het buitenland te gaan. Helemaal naar de Championship. Maar het heeft goed uitgepakt. Ik heb mijn draai gevonden en heb veel zin in het aankomende jaar.”

Twee Van den bergs in Oranje?

Voor alle jeugdinternationals is het ‘grote Oranje’ een doel dat ze willen bereiken. Ook voor Rav van den Berg. Hij deelt die ambitie met zijn broer Sepp, sinds deze zomer speler van Brentford. “Hij heeft ook bij Jong Oranje gezeten. Hij speelde net als ik samen met Kenneth Taylor en Rensch. De eerste keer dat ik er was, maakten zij daar nog een grapje over, maar nu is het normaal. Ze kennen twee Van den Bergs bij Jong Oranje.” 

Als het aan de broers ligt, zien we in de toekomst de twee Van den Bergs terug in het Nederlands elftal. “Het is een droom van ons beiden. Ik zeg niet per se dat het gaat gebeuren. Het is ook niet arrogant bedoeld. We willen allebei het hoogst mogelijke Oranje halen. Dat is wat elke jongen die op voetbal gaat wil. Het zou echt een droom zijn om dat samen te bereiken. We gaan ons uiterste best doen om dat waar te maken.”

Gaan we de broers Van den Berg samen terugzien in Oranje?

  • Ja, denk ik wel
  • Nee, denk ik niet
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:50
1+
“Daardoor kwam Brobbey helemaal niet in de wedstrijd”
17:31
8+
Ajax-basisklant kon mooie stap maken: “Maar meer dan blij dat ik ben gebleven”
17:11
11+
Plots goede papieren voor Advocaat en Curaçao: “Naar Gold Cup gaan zou prachtig zijn”
17:00
57+
Koeman wéér de mist in met Xavi Simons
16:50
18+
Bizar moment voor NOS-commentatoren bij Duitsland-Nederland
16:30
5+
Fraaie treffer Haye niet genoeg voor Indonesië tegen China
16:10
42+
Opgeleefde Ajacied: “Zó brengt Farioli het beste in me naar boven”
15:50
111+
Opmerkelijke theorie van Van Basten over rode kaart Van Dijk
15:30
101+
‘Lucht geklaard tussen Schouten en Bosz, nieuws richting AZ-uit’
15:10
101+
Zeer opmerkelijk cijfer voor Koeman na pijnlijke wedstrijd in München
14:48
62+
‘Zoals wel vaker klopte er helemaal niks van bij Oranje’
14:33
104+
‘Vaste VI-tafelgast verdwenen na grootste blunder uit zijn carrière’
14:17
323+
‘Spijt bij Feyenoord van megatransfer’
14:00
15+
Broers dromen van Oranje: “Zoals elke jongen die op voetbal gaat”
13:47
104+
Stekelenburg onthult wie hij op zou stellen onder de Oranje-lat
13:33
84+
‘Bliksemtransfer voor Joshua Zirkzee’
13:19
132+
‘Enorme blunder Ronald Koeman tegen Duitsland’
13:10
1120+
‘Peperdure blunder PSV met Jerdy Schouten’
13:05
57+
‘Timber was net zo slecht als Veerman op EK tegen Oostenrijk’
12:51
6+
Rensch en Van den Berg durven te dromen met Jong Oranje | SN Mixed Zone
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie