Spanje ondanks dramatische actie Morata langs Servië

Spanje legde Servië dinsdagavond redelijk gemakkelijk over de knie. De Spanjaarden wonnen het duel met 3-0, ondanks een dramatische strafschop van Álvaro Morata.

Wedstrijdverslag Spanje – Servië in Nations League

Al vroeg in de wedstrijd openden de Spanjaarden de score. Aymeric Laporte tekende voor de openingstreffer na een assist van Pedro Porro. De Spurs-verdediger slingerde de bal fraai voor, waarna de Al Nassr-verdediger de bal binnenkopte. Er volgde nog kansen voor de viervoudig Europees kampioen, maar het lukte voor rust niet meer om te scoren.

Na rust kregen de Spanjaarden nieuwe kansen. De grootste kans was voor Álvaro Morata, die tien minuten na het beginnen van het tweede bedrijf mocht aanleggen voor een strafschop. De spits schoot echter huizenhoog over (beelden hier te zien), waarna de stand op 1-0 bleef staan.

Uiteindelijk leverde Morata alsnog en maakte hij de 2-0 voor Spanje. Alex Baena maakte de fiësta compleet door de derde treffer van de avond te maken. Servië ging gemakkelijk over de knie. In het laatste kwartier liep Pavlovic een rode kaart op, waardoor het Balkan-land het duel met tien man eindigden. De ploeg van Luka Jovic en Aleksandar Mitrovic kon geen vuist maken tegen de huidig Europees kampioen.

35+
PSV-speler met drie interlands: “Koeman hoeft mij niet te bellen”
7+
Hattrickheld Lionel Messi en Argentinië verpletteren Bolivia: ‘Betrokken bij vijf van de zes goals’
08:51
24+
Cristiano Ronaldo woest door doelloos gelijkspel en veldbestormer: ‘Scheelde centimeters’