‘Pijnlijke oplossing spitsenprobleem Oranje’

Aad de Mos is van mening dat Wout Weghorst degene is die het spitsenprobleem bij het Nederlands elftal moet gaan oplossen. Dat zegt de oud-trainer in de laatste Twee Viertje met Aad-podcast. Weghorst ontbrak in de laatste twee Nations League-wedstrijden van Oranje, omdat hij net hersteld was van een blessure.

Wout Weghorst was de ontbrekende schakel in Oranje volgens Aad de Mos

Tijdens de laatste twee Nations League-wedstrijden uit bij Hongarije en Duitsland ontbrak het bij Nederland nogal aan aanvallende kwaliteiten. Tegen de Hongaren werd bondscoach Ronald Koeman met tien man in extremis gered door Denzel Dumfries. Duitsland kreeg pas in het laatste kwartier schoten op doel via Xavi Simons en Donyell Malen.

Het werd pijnlijk duidelijk dat Wout Weghorst ontbrak, zo stelt Aad de Mos in de laatste Twee Viertje met Aad-podcast. “Als hij er niet bij is, dan ontbreekt er ook iets. Je kan hem heel goed gebruiken in wedstrijden zoals tegen Hongarije en Duitsland. Wout is het type dat pijn kan leiden. En als ‘ie pijn heeft, gaat ‘ie op karakter door.”

Weghorst kon er niet bij zijn in de Oranje-selectie, vanwege een blessure die hem ook bij Ajax pas de laatste weken in staat stelde er weer bij te zijn. Direct was de international belangrijk voor de Amsterdammers. De lange spits maakte de bevrijdende 2-1 in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Na het weglaten van Memphis Depay, die jarenlang de vaste spits van Oranje bleek, werd de spitspositie ingevuld door ofwel Joshua Zirkzee of Brian Brobbey. Het opstellen van Weghorst als nieuwe speler in de punt van de aanval bij Nederland zou zeker pijnlijk zijn voor zijn Ajax-concurrent.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie