Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Benfica: Priske wisselt toch

Foto: Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Benfica: Priske wisselt toch

Feyenoord gaat woensdagavond om 21.00 uur het Champions League-avontuur vervolgen bij Benfica. De eerste 2 wedstrijden leverden 3 punten op. Thuis werd kansloos verloren van Bayer Leverkusen (0-4), maar uit werd bij Girona een knappe 2-3 op het scorebord gezet. Tijd voor de Rotterdammers om ook de in de Eredivisie omhoog gezette lijn door te zetten. Bij Benfica gaat trainer Brian Priske vooral veel hetzelfde doen, maar niet helemaal.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord in de uitwedstrijd van de Champions League tegen Benfica

Feyenoord heeft onder Priske de smaak te pakken. Na een zeer moeizaam begin met de dreun van Bayer Leverkusen en vele gelijke spelen in de Nederlandse competitie kwam in de vorige Champions League-wedstrijd de ommekeer. Girona werd met bij vlagen uitstekend spel verslagen: 2-3. Daarna volgden ook goede overwinningen in de Eredivisie. Concurrent FC Twente werd op de pijnmat gelegd met 2-1 en afgelopen zaterdag werd de vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles een relaxte avond. Met schitterende aanvallen hadden de Deventenaren niets in te brengen: 1-5.

Priske wil voortborduren op die reeks en een goed resultaat meenemen uit Lissabon. Dat gaat zeer lastig worden want Benfica is uitgegroeid tot een Europese topclub. De Portugezen staan bovenaan in de nieuwe Champions League door twee zeges. In heksenketel Belgrado werd Rode Ster met 2-1 verslagen en nog knapper en angstaanjagender voor Feyenoord: Atlético Madrid werd in Lissabon met 4-0 aan de kant gezet. Min of meer hetzelfde Atlético waar Feyenoord het vorig CL-seizoen zo lastig mee had. Bovendien speelde Feyenoord in de voorbereiding al tegen Benfica en waren de cijfers zeer pijnlijk, 5-0. Lees meer over de statistieken en vorm van Feyenoord (en Benfica) in onderstaande SoccerNews-voorbeschouwing.

Priske wisselt achterin

Om de goede vorm vast te houden opteert Priske voor een wissel achterin. Dat betekent niet dat hij de keeper gaat vervangen. Alhoewel de buitenwacht Justin Bijlow te pas en te onpas naar voren schuift als eerste keeper staat voor de Deen de doelman wel vast. Timon Wellenreuther is op foutjes te betrappen, maar doet nog altijd veel meer goed dan fout. Een keeperswissel zit er voorlopig dus niet aan te komen in De Kuip.

Wel voert Priske een wissel door in de achterhoede. Dat heeft vooral te maken met de fitheid en fysieke gesteldheid van Gernot Trauner. De Oostenrijker is gevoelig voor blessures en is ook pas net terug gekomen. Hij begint daarom op de bank. De tegen Go Ahead gespaard Thomas Beelen mag zijn opwachting gaan maken. Verder is het meespelen van Hugo Bueno onzeker. Hij kampt met een lichte hielblessure en zal eventueel vervangen worden door Gijs Smal.

Brian Priske hield Thomas Beelen tegen Go Ahead Eagles op de bank, maar heeft wel een basisplaats voor hem in de Champions League tegen Benfica.

Priske wil liever niet rouleren, maar moet bijna wel

Priske moet langzamerhand gaan kijken naar de fysieke belasting want hij gebruikt vaak dezelfde spelers. Priske wil vertrouwen en spelsystemen erin slijpen en kiest daarom vaak voor dezelfde namen. Dat zorgt wel voor een extra belasting. Priske zal daarom waarschijnlijk richting de winterstop meer gaan rouleren.

Maar voor Benfica nog niet, want daar kiest hij verder voor dezelfde spelers. Het middenveld lijkt in elkaar te vallen door de late komst van In-beom Hwang. Samen met de bij Feyenoord in vorm verkerende Quinten Timber en Antoni Milambo voelt hij een goede klik. Voorin wil Priske graag snelheid zien van zijn buitenspelers en bij Ibrahim Osman en Igor Paixão is hij daarom aan het goede adres. Ayase Ueda is als spits nu Santiago Giménez geblesseerd is de eerste keuze. De eerste keuze voor de opstelling staat dus vast voor Priske. Onderstaande mannen moeten het gaan doen.

Waarschijnlijke opstelling Feyenoord tegen Benfica (1-4-3-3)

Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Ueda, Paixão.

Logische wissel?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
601+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:00
0+
Dramatische MAYONAISE-week voor Nederlandse topclubs | (co)efficiënt met Aad
13:53
0+
Diego Forlán maakt debuut als proftennisser
13:33
1+
Beukema over zijn toekomst: “Ik hoop ooit in de Premier League te spelen”
13:04
42+
Vier Ajacieden keren terug in Europa League-selectie
12:48
19+
‘Oud-Ajacied definitief naar Juventus’
12:31
23+
‘Spaanse topwedstrijd moet in de Verenigde Staten worden afgewerkt’
12:17
130+
‘De Jong moest voor straf 45 minuten warmlopen’
12:00
46+
Dit is de Nederlandse vangdeskundige van een opgeleefde Duitse voetbalreus
11:45
98+
Feyenoord-drietal ontbreekt voor Champions League-clash met Benfica
11:30
128+
‘Van Persie-onrust op komst’
11:15
34+
Boscagli spreekt zich uit over PSV-positie tegen PSG
11:00
237+
Vermoedelijke opstelling PSV: breinbreker voor Bosz
10:50
74+
Van Hooijdonk verwacht monsterklus: “Feyenoord is heel broos”
10:40
19+
Vermoedelijke opstelling PSG: Enrique twijfelt over spitspositie tegen PSV
10:30
131+
Gekwetst PSV moet miljoenenhobbel nemen in Parijs
10:15
30+
PSV-nieuweling wekt verbazing: “Dan had ik je niet geloofd”
10:00
601+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Benfica: Priske wisselt toch
09:45
156+
‘Virgil van Dijk hakt Liverpool-knoop door’
09:30
111+
‘Vitesse loopt transferklapper mis’
09:15
224+
Ajax laat ervaren tweetal thuis: “Kan beter in Amsterdam trainen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie