Verbazing bij NEC: “Tja, je speelt Eredivisie”

Foto: Verbazing bij NEC: “Tja, je speelt Eredivisie”

NEC heft vrijdagavond een lelijke uitglijder gemaakt bij Almere City FC: 1-0. Een eigen doelpunt van Thomas Ouwejan bleek fataal, maar had de treffer van Koki Ogawa voor rust niet gewoon moeten tellen?

Afgekeurde treffer Koki Ogawa frustreert NEC

Ogawa kopte in Almere de 0-1 tegen de touwen. Dat dacht de Japanse spits althans, maar de assistent-scheidsrechter gooide roet in het eten. De VAR checkte het moment nog wel, maar op basis van de beelden kon geen zekerheid geboden worden. Tijdens de wedstrijd werd daarom al een beeld zónder lijnen getoond.

NEC-trainer Rogier Meijer was ook verrast. “Wij zagen op de bank ook dat er geen lijnen werden getrokken”, zo citeert Voetbal International. “Dat had te maken met het feit dat dat in dit stadion niet kan, omdat de camera niet hoog genoeg staat. Mijn vraag was of het buitenspel was. Dat was moeilijk te zien, maar het schijnt van wel.”

Camerastandpunt als obstakel

Aanvoerder Bram Nuytinck begrijpt er ook niets van. “Ik vind het heel raar. Ik heb het nog niet gezien, maar ik snap niet dat er geen lijnen kunnen worden getrokken. De camera staat niet hoog? Tja, je speelt Eredivisie, dan moet je dat wel op orde hebben. We hebben de VAR om het zo eerlijk mogelijk te maken.”

Meijer wilde tegelijkertijd ook niet blijven klagen. “Als het buitenspel is, dan is het buitenspel. Het zal zo zijn. Het is wel jammer dat er ook met de VAR nog twijfel is over zo’n moment. Maar goed, de scheidsrechter kan er ook niks aan doen. Die deed gewoon zijn werk. Ik wil er ook niet te veel woorden aan vuil maken. Wij kregen na dat moment nog grotere kansen, daar moeten we naar kijken.”

Is dit anno 2024 nog acceptabel?

  • Ja
  • Nee
22+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie