Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Manchester City: Welk Manchester City gaan we zien in de EFL Cup?

Foto: Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Manchester City: Welk Manchester City gaan we zien in de EFL Cup?

Gedurende de midweek wordt er op de Engelse velden gevoetbald voor de EFL Cup, ook wel bekend als de League Cup. Dit bekertoernooi behoort, naast de FA Cup, tot de twee belangrijkste bekers in het Engelse voetbal. Deze week staat de achtste finale op het programma, waarin Tottenham Hotspur het opneemt tegen Manchester City. Op woensdagavond ontmoeten deze twee clubs elkaar in wat een spannende confrontatie.

Tottenham Hotspur: teaminfo en vorm

Sinds 1961 strijden Engelse clubs om de EFL Cup. Tottenham Hotspur heeft tot nu toe negen keer de finale van dit toernooi bereikt en wist vier keer als winnaar uit de bus te komen. De Londense club zegevierde in 1971, 1973, 1989 en 2008. In 2021 strandde de club voor het laatst in de finale. Manchester City was toentertijd te sterk. Het is dus inmiddels alweer een tijd geleden dat Tottenham deze prijs wist te winnen. Als coach Ange Postecoglou dit seizoen de beker wil winnen, zal zijn ploeg eerst Manchester City moeten verslaan in de achtste finale.

Tottenham heeft dit seizoen pas één wedstrijd in de EFL Cup gespeeld, aangezien de beste clubs in de derde ronde instromen. Zowel Tottenham als Manchester City behoren tot deze topclubs. Vorige maand speelde Tottenham tegen Coventry City, een duel dat in extremis werd gewonnen. Coventry kwam aanvankelijk op een 1-0 voorsprong, maar dankzij doelpunten in de 88e en 92e minuut plaatste Tottenham zich alsnog voor de achtste finale.

Het is afwachten met welke opstelling de Australische trainer Postecoglou aan de wedstrijd begint. Komend weekend wacht een belangrijke competitiewedstrijd tegen Aston Villa. De Premier League heeft duidelijk de voorrang voor Tottenham Hotspur. Dit werd eerder al zichtbaar in de Europa League-wedstrijd tegen AZ, waarin basisspelers als Micky van de Ven, Pedro Porro, Cristian Romero en Guglielmo Vicario negentig minuten op de bank bleven zitten. De beste spelers krijgen rust voor de Premier League-duels.

Blessures en schorsingen

Postecoglou hoeft niet veel rekening te houden met blessures in zijn selectie. Enkel Djed Spence en Heung-min Son zijn afwezig. Het gemis van Son, de aanvoerder en sterspeler van het team, blijft echter een aderlating.

Manchester City: teaminfo en vorm

Pep Guardiola heeft in een interview laten weten dat de EFL Cup geen prioriteit heeft voor Manchester City. De focus ligt op de Premier League, Champions League en FA Cup. Guardiola zal zijn beste spelers waar mogelijk dan ook rust geven in de League Cup. Het is daardoor moeilijk te voorspellen met welk elftal City aan de aftrap zal verschijnen op woensdagavond.

In de vorige ronde van de EFL Cup speelde Manchester City tegen Watford, een duel dat met 2-1 werd gewonnen door The Citizens. Guardiola begon toen met onder meer Kyle Walker, Phil Foden, Jack Grealish en Jérémy Doku. Daarnaast bestond de opstelling uit ervaren krachten en jong talent. Het lijkt erop dat Guardiola tegen Tottenham een soortgelijke mix van spelers zal inzetten. Vorig seizoen werd City in de EFL Cup uitgeschakeld door Newcastle, waarbij Guardiola grote namen als Erling Haaland, Rúben Dias en Walker op de bank hield.

Manchester City verkeert in goede vorm. Hoewel de ploeg zonder de geblesseerde Rodri minder domineert, zijn de resultaten daar tot nu toe niet door beïnvloed. De club heeft recentelijk gewonnen van onder meer Southampton, Sparta Praag, Wolverhampton Wanderers, Fulham en Slovan Bratislava. City heeft zeker niet de zwaarste tegenstanders gehad, maar het team heeft consistent gepresteerd en wist dankzij een gelijkspel tussen Arsenal en Liverpool de koppositie te veroveren.

Blessures en schorsingen

Naast Rodri zijn Kevin De Bruyne en Oscar Bobb geblesseerd.

Onderlinge ontmoetingen

In recente ontmoetingen heeft Manchester City vaak de bovenliggende partij gevormd. Afgelopen seizoen won de ploeg van Guardiola twee keer in Londen, eenmaal in een competitiewedstrijd en eenmaal in de FA Cup. In eigen huis eindigde het in een gelijkspel. De laatste keer dat Tottenham Manchester City in een bekertoernooi versloeg was in 2019, toen de Spurs over twee duels wist te winnen in de Champions League.

Conclusie

Wanneer beide ploegen met de sterkste elftallen aan de wedstrijd verschijnen, zal dit ongetwijfeld een spektakel opleveren. Het is echter onduidelijk wat de exacte opstellingen zullen zijn. Als Tottenham de beste spelers inzet, kan het City’s B-ploeg verslaan. Echter, wanneer beide teams met een B-elftal spelen, lijkt City favoriet. De opstellingen zullen dus een grote invloed hebben op het verloop van de wedstrijd. Welke coach kiest voor de EFL Cup, en welke coach geeft de voorkeur aan extra rust voor de sterspelers?

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Tottenham Hotspur – Manchester City.

Welke club plaatst zich voor de kwartfinale?

  • Tottenham Hotspur
  • Manchester City
3+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:00
4+
‘Pijnlijk Ajax-statement Farioli’
20:45
31+
‘Arne Slot clasht met Mohamed Salah’
20:30
20+
‘Ten Hag wilde zelf opstappen bij United’
20:22
27+
Ajax verlengt met getalenteerde aanvaller
20:10
258+
‘Klassieker-klap voor Steven Berghuis’
20:01
97+
FC Rijnmond voorziet ‘probleem’ bij Feyenoord
19:46
60+
Van Persie: “Ik heb JP gebeld”
19:44
22+
Trainerskerkhof Manchester United: van Sir Alex Ferguson tot Erik Ten Hag
19:33
105+
‘Manchester United rond met opvolger Ten Hag’
19:25
120+
‘Grote verandering voor Eredivisie-fans’
19:12
71+
Driessen fileert Farioli: “Hij durft niet”
19:00
396+
‘Van Nistelrooij neemt grote beslissing’
18:47
57+
Dát was de ‘doorslaggevende factor’ voor ontslag Ten Hag: “Mysterie geweest”
18:29
162+
Ajax zeer onaangenaam verrast door opvallende actie Real Sociedad
18:08
15+
Verloren zoon Balotelli keert terug in de Serie A
17:50
131+
Brobbey of Weghorst in De Klassieker? “Ruimte benutten achter Feyenoord-defensie”
17:31
126+
‘Farioli minacht de Ajax-supporters’
17:11
72+
Oosting: “Daarin moest Wout ons verder brengen”
17:00
75+
Exclusief inkijkje in documentaire over ‘vergeten’ blok beton dat Johan Cruijff bestreed
16:59
3+
Voorbeschouwing Tottenham Hotspur – Manchester City: Welk Manchester City gaan we zien in de EFL Cup?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie