De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Oranje op EK!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: Oranje op EK!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 12 juni



Het EK is officieel begonnen en dat betekent een prachtig voetbalweekend vol met topvoetbal. Het toernooi waaraan Nederland voor het eerst in zeven jaar weer aan meedoet, zorgt bij iedereen voor blije gevoelens, maar Oranje hoeft zelf pas op zondag te spelen. Toch moet dat de pret niet drukken, want ook op zaterdag zijn er toffe wedstrijden.



Een greep uit de leukste uitzendingen van 12 juni hieronder:


14.50 uur op NPO 1: NOS EK Voetbal: Wales – Zwitserland, 17.50 uur op NPO 1: NOS EK Voetbal: Denemarken – Finland, 20.50 uur op NPO 1: NOS EK Voetbal: België – Rusland


De zaterdag trapt namelijk af met de tweede wedstrijd uit poule A. Wales neemt het op tegen Zwitserland en stiekem hoopt het publiek dat de wedstrijd wat dragelijker zal zijn dan de manier waarop Turkije en Italië het EK openden. De winnaar van deze wedstrijd neemt uiteindelijk wel de tweede plek in de poule in, tenzij er met meer dan drie doelpunten verschil gewonnen wordt.

Om 18.00 uur gaat vervolgens de eerste wedstrijd van poule B van start. Denemarken neemt het op tegen Finland. Het belooft een titanenstrijd te worden tussen de noordelijke landen uit Europa, waarbij Denemarken de favoriet is. Winst zou dan ook goed van pas komen, want poule B is geen gemakkelijke om zomaar te winnen.



België en Rusland zitten namelijk ook in deze poule en die twee landen sluiten dan ook direct de dag af. Kort voor negen loont het alvast om in te schakelen, waarna de Rode Duivels vervolgens om 21.00 uur tegen het altijd lastige Rusland spelen. Dit is het toernooi waarop de Rode Duivels het moeten laten zien met de prachtige selectie die is opgeroepen, maar of de plankenkoorts toeslaat is natuurlijk nog altijd de vraag.


Zondag 13 juni 



Ook op de zondag staan prachtige affiches op de planning rondom het EK. Vandaag is het namelijk de dag dat het Nederlands elftal eindelijk weer meedoet op Europees niveau. De dag is dan eindelijk daar. Nederland komt in actie tijdens het EK!



Een greep uit de leukste uitzendingen van 13 juni hieronder:


14.50 uur op NPO 1: NOS EK Voetbal: Engeland – Kroatië, 17.50 uur op NPO 1: NOS EK Voetbal: Oostenrijk – Noord-Macedonië, 20.50 uur op NPO 1: NOS EK Voetbal: Nederland – Oekraïne


Toch is dat niet de wedstrijd waarmee we aftrappen. Dat doen we namelijk met een kraker in poule D. Engeland en Kroatië trappen de dag af en dat belooft een bikkelhard gevecht te worden. Engeland heeft een fantastische selectie klaar staan dit seizoen, maar Kroatië mag zeker niet onderschat worden. De Kroaten waren immers niet zomaar de verliezend finalist tijdens het WK in 2018.







Vervolgens is het om 18.00 uur tijd voor de eerste wedstrijd in poule C, de poule waarin Nederland zit. Toch zijn het twee van de concurrenten die tegen elkaar uitkomen. Het zijn namelijk Oostenrijk en Noord-Macedonië die tegen elkaar uitkomen. Voor de Oranje-fans is het alleen maar een mooi voorproefje om alvast te kijken wat de kwaliteiten zijn voor wanneer de wedstrijden tegen deze teams op de planning staat.



Het mocht even duren maar de laatste wedstrijd van de avond brengt dan eindelijk het Nederlands elftal met zich mee. Om 21.00 uur treedt Nederland aan tegen Oekraïne. Op papier is het direct de moeilijkste tegenstander in de poule. Toch zou het team van Frank de Boer hier eigenlijk niet van mogen verliezen, maar na twee matige oefenwedstrijden lijkt alles mogelijk te zijn, ook een verlies.

Gaat Nederland winnen van Oekraïne?

  • Absoluut!
  • Zeker niet!
  • Dat wordt gelijkspel.
12+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:33
8+
Marktwaarde-crash bij Feyenoord? “Begint hoofdpijndossier te worden”
12:30
18+
Lichtpuntjes in de Feyenoord-duisternis
12:20
20+
Kritiek op psychiater Ihattaren na ‘bijzondere’ uitspraken
11:45
44+
‘Van der Gijp en Derksen gooien vaste Vandaag Inside-gast voor de bus’
11:30
31+
Giménez ziet na ontluisterende nederlaag toch nog een voordeel: “Moeilijke tegenstanders, maar…”
11:15
179+
‘Bliksemsnelle Oranje-oproep voor Mo Ihattaren’
10:59
95+
Feyenoord-aanwinst valt door de mand: “Ben echt geschrokken van hem”
10:44
92+
De Boer prijst Farioli: “Ajax komt altijd weer bovendrijven”
10:31
200+
‘Priske gooit ‘tribuneklant’ uit elftal’
10:14
127+
‘Grote zorgen om Mo Ihattaren’
09:58
74+
‘Ontluisterend’ Feyenoord gefileerd: ‘Van hemel naar hel’
09:43
25+
Zwolle-sterkhouder staat voor vertrek: “Deur blijft wel open”
09:28
654+
‘Priske neemt drastisch Bijlow-besluit’
09:13
102+
Van der Gijp laakt overbodige Ajax en PSV-transfer
08:56
62+
Priske trekt pijnlijke Feyenoord-conclusie: “Simpel en logisch”
08:40
399+
‘Grof UEFA-schandaal bij Monaco – Barcelona’
08:25
183+
‘Transferblunder voor ‘overschatte’ Weghorst’
08:10
111+
Opgeleefde Ajacied oogst lof: “Had hem bijna afgeschreven”
07:54
231+
‘Eredivisie-ramp voor Feyenoord’
07:38
303+
‘Gigantische trainersblunder Feyenoord én Ajax’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie