Van Bommel wint bij Bundesliga-debuut ondanks én dankzij Weghorst

VfL Wolfsburg kende een dramatische zomercampagne, met onder meer vijf oefennederlagen op rij (!), gevolgd door een krappe bekerzege na verlenging tegen het kleine Preussen Munster. Maar desondanks is trainer Mark van Bommel zijn Bundesliga-vuurdoop vandaag prima doorgekomen.

In de Volkswagen Arena zag het er al heel vroeg zeer rooskleurig uit voor Wolfsburg, want tegenstander VfL Bochum (gepromoveerd naar het hoogste niveau) moest na amper vijf minuten spelen met tien man door. Robert Tesche maakte hands in het strafschopgebied, en dus kreeg Wolfsburg bovendien een penalty. Spits Wout Weghorst faalde echter; hij zag zijn poging vanaf elf meter gekeerd worden door de doelman van Bochum.

Twintig minuten later nam Weghorst echter wraak door alsnog de openingstreffer te scoren, met zijn rechter voet op aangeven van verdediger John Brooks. Nadat de ban gebroken was leek het een walk in the park te gaan worden tegen tien man van Bochum, maar doordat de thuisploeg in totaal meer dan tien échte kansen miste, bleef het tot aan de laatste seconde billenknijpen voor Van Bommel. De zege werd echter uit het vuur gesleept: 1-0.