Van Hooijdonk fileert zwakste Oranje-speler: ‘Slecht’

Foto: Van Hooijdonk fileert zwakste Oranje-speler: ‘Slecht’

Pierre van Hooijdonk was na afloop van de remise in Noorwegen (1-1) niet te spreken over enkele spelers van het Nederlands elftal. Met name spits Memphis Depay kreeg het zwaar te verduren vanuit Hilversum, op de NOS. 

“Hij speelde slecht. Ja, dat is niet de Depay die we de afgelopen wedstrijden bij Barcelona hebben kunnen zien. Hij was ongelukkig in zijn acties en heeft volgens mij één keer op goal geschoten, voor de rest was hij in de combinatie ongelukkig. Hij kan veel beter. Zelf heeft hij het over de creativiteit, maar hij is met Berghuis, Gakpo en Malen degene die vrij zijn om dat te doen”, stelt Van Hooijdonk.

“Zij zijn afhankelijk van de achterste vier en het middenveld”, haakt collega oud-international Theo Janssen in. “Waar krijg je de bal? Hoe krijg je de bal? Op het juiste moment? Dat gaat allemaal zo langzaam, dat wanneer de voorste vier aan de bal zijn het zo druk is dat het heel erg moeilijk wordt om de juiste combinatie te zoeken. Ik vond het mooi dat Depay aangaf dat de ruimtes klein waren. Ze stonden zo dicht bij elkaar, waardoor er geen ruimte was om iemand te laten vertrekken.”

Memphis was zelf ook kritisch. “Dit is wel een teleurstelling. Maar als je realistisch kijkt: we hebben te weinig afgedwongen. We maakten de ruimte tussen de linies klein, maar misten ook creativiteit. Iets wat we wel hebben in het elftal. Maar we hadden te weinig lef, of het lukte gewoon niet: ik weet het niet. De spelers hebben we er wel voor, maar daar moet meer vandaan komen.”

“Dat geldt voor mij, maar ook voor de jongens op het middenveld. Alleen Frenkie de Jong probeerde tussen de linies te spelen, maar daar moeten er meer van zijn in het team. Je moet nooit opgeven en dat hebben we ook niet gedaan. Ik weet van mezelf ook dat ik uit het niets kan scoren. Maar het moet beter in de volgende wedstrijd, met meer creativiteit. We moeten aan de bak: dat weten we.”

Memphis was de zwakste van alle Oranje spelers

  • Eens
  • Dat niet
291+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie