Kraakhelder Ten Hag-geluid vanuit Barcelona

Foto: Kraakhelder Ten Hag-geluid vanuit Barcelona

Het was even stil rondom Erik ten Hag. De Ajax-trainer werd aan het einde van vorig seizoen aan een vertrek bij de Amsterdammers gelinkt. Borussia Mönchengladbach en Tottenham Hotspur werden genoemd, maar nu komt opnieuw FC Barcelona weer in beeld. 

Volgens Catalunya Radio heeft Laporta de Ajax-trainer opnieuw bovenaan zijn verlanglijst gezet. De voorzitter van FC Barcelona weet echter ook dat het onmogelijk wordt om Ten Hag tussentijds naar het Camp Nou-stadion te halen, dus wordt er aan een oplossing gewerkt. Volgens het radiostation is het een reële optie dat Koeman ontslagen wordt en de rest van het seizoen wordt afgemaakt door een interim-trainer. Eerder vertelde ook transferexpert Fabrizio Romano dat een tussentijdse overstap van Ten Hag niet plaats gaat vinden. 

Laporta lijkt zich daarbij neer te leggen en wil de trainer van Ajax voor het begin van 2022-2023 voor de Barcelona-groep hebben staan. De 51-jarige trainer van Ajax werd eerder al gevraagd naar de interesse van FC Barcelona, maar daar wilde hij niet op ingaan. Ook ná dit seizoen wordt het een lastige klus voor FC Barcelona om Ten Hag naar het Camp Nou te lokken. Het is algemeen bekend dat de Catalanen weinig centen hebben en Ten Hag heeft nog een contract tot 2023 bij Ajax. Dat zou betekenen dat er een afkoopsom op tafel moet komen. 

UPDATE 2/10


Het begint er meer en meer op te lijken dat FC Barcelona inderdaad voor Erik ten Hag als volgende trainer wil gaan. Lluis Carrasco, de campagnemanager van clubpreses Juan Laporta, zegt namelijk in de Spaanse media vandaag: “Met alle respect voor Xavi en de andere namen die tot nu toe zijn verschenen, maar Ten Hag is de eerste coach wiens kwaliteit, ervaring en historie volgens mij voldoende zijn om midden in de crisis verantwoordelijkheid te nemen voor het eerste elftal van Barcelona.”

Ten Hag zou een topcoach zijn voor Barca

  • Eens
  • Oneens
296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie