Perez fileert Oranje-speler: “Álles ging fout bij hem”

Foto: Perez fileert Oranje-speler: “Álles ging fout bij hem”

Daags na de gênante 2-2 remise tegen Montenegro, dat in de slotfase terug mocht komen van een 0-2 achterstand, legt analist Kenneth Perez de vinger op de zere plek. Bij ESPN wijst hij vooral naar de moeilijkheden die voor Oranje ontstonden doordat invaller Teun Koopmeiners bijna iedere bal inleverde.

Na het vallen van de 0-2 leken de spelers te denken dat de buit al binnen was, constateert Perez. “Van Gaal noemde het minder gefocust, maar ik noem het nonchalant. Met het idee dat een hakje hier en daar geen kwaad kan. Dat kan ook geen kwaad. Maar wat wél kwaad kan, is wanneer je een speler inbrengt die normaal heel goed in de passing is, maar nu honderd procent van de ballen inleverde”, doelt hij op Koopmeiners, die Georginio Wijnaldum verving.

“Normaal gesproken was dat een zeer goede zet, maar nu kwam je in de problemen. Als Koopmeiners op zes de bal verliest, is in de counter de afstand naar het goal niet zo groot meer. Het is anders wanneer Depay de bal verliest. Koopmeiners grossierde in balverlies. Het was onvoorstelbaar, alles ging fout bij hem. Op papier is hij een speler die heel goed in de passing is. Maar dat was nu niet het geval en dan is het een probleem, want dan kom je in de omschakeling en kan dit gebeuren. Dan nog is het heel zuur en bijzonder dat je twee goals tegen krijgt tegen Montenegro.”

‘Ook Gravenberch schuldig’

Marciano Vink wijst op een moment waarbij een Montegrijn zomaar uit de rug van Koopmeiners wegloopt.Hier gaat best veel fout”, zo haakt Marciano Vink in als hij het eerste tegendoelpunt van Oranje te zien kreeg. Dat kwam mede tot stand doordat Ilija Vukotic wegliep uit de rug van Koopmeiners. “De bal wordt voorin verloren en er wordt gezegd dat dit Koopmeiners zijn man is. Maar als je terugrekent, is dit een middenvelder en die komt bij Gravenberch vandaan. Gravenberch moet tegen Koopmeiners zeggen: ‘Komt-ie!’ Koopmeiners moet in de gaten hebben of er iemand vrijloopt in de buurt. Die miscommunicatie is debet aan deze goal. Want eerder dat Koopmeiners doorheeft dat er iemand in zijn rug zit, is zijn tegenstander al vertrokken. De steekpass was perfect. Die miscommunicatie komt doordat je twee middenvelder wisselt en er geen synergie meer was.”

An sich begreep Perez het inbrengen van Koopmeiners wel. “Als je de wedstrijd wil doodmaken qua passing, is het niet zo’n gekke wissel. Maar er gebeurde wel iets. Frenkie de Jong speelde ook geen grootse wedstrijd en kreeg kritiek, maar hij is wel een speler die de bal bij zich kan houden. Daardoor heeft de tegenstander de bal in ieder geval niet.” Vink besluit: “En Frenkie kan inschatten waar het gevaar kan zijn. Het feit dat Frenkie gewisseld moest worden door zijn enkelproblemen, is het grootste manco geweest van de laatste acht minuten. Hij heeft eerder in de smiezen hoe je je moet opstellen en dat miste ik bij Koopmeiners én Gravenberch.”

Wint Oranje van Noorwegen? Pak 1.40 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou jij Koopmeiners op dat moment ook ingebracht hebben?

  • Ja
  • Nee
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie