TRANSFERUURTJE: Overmars verpest Ajax-deal, recordtransfer Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Overmars verpest Ajax-deal, recordtransfer Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland

Het vertrek van Marc Overmars heeft mogelijk grote consequenties voor Ajax. Als directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club zou hij een afspraak hebben gemaakt met Hakim Ziyech. Maar nu Overmars weg is, staat een rentree van de Marokkaan bij de club op losse schroeven.

Ondertussen zou Newcastle United ondanks alles nog altijd interesse hebben in Overmars zelf. De beleidsbepaler wimpelde The Magpies af, maar die zouden hem nu kunnen ‘redden’. Althans, volgens het Engelse dagblad Mirror is dat een mogelijkheid. De krant schrijft: “Tóch is het de verwachting dat hij aanbiedingen krijgt.”

Feyenoord hoopt al geruime tijd de transferinkomsten te vergroten. Marcos Senesi en Luis Sinisterra zijn vaak gelinkt aan megabedragen, maar volgens Ali Boussaboun kan Orkun Kökcü die rol zomaar eens overnemen. Kökcü werd de afgelopen seizoenen vaak bekritiseerd, maar onder Arne Slot lijkt sprake van een metamorfose. “Kökcü staat er ook internationaal goed op”, stelt Boussaboun in FC Rijnmond. “Misschien niet bij de absolute top, maar zeker bij de subtop. Clubs zoals Arsenal. Kökcü is misschien wel vijftig of zestig miljoen waard straks.”

Buitenland:

Matthijs de Ligt wil na dit seizoen vertrekken bij Juventus en FC Barcelona wordt constant genoemd als mogelijke bestemming. Toen de verdediger de clubkleuren van Ajax verdedigde waren de Catalanen al voor hem in de markt, maar toen koos de Oranje-international voor Turijn. Anno 2022 is het overigens óók al niet waarschijnlijk dat de voormalige Ajax-aanvoerder naar het Camp Nou vertrekt. Volgens de geruchtenmolen staat er wel een transferclausule in de verbintenis van De Ligt in het Allianz Stadium, maar die zou 150 miljoen euro bedragen. Barcelona heeft te kampen met enorme financiële problemen en kan daar bij lange na niet aan voldoen.

En tot slot: Cristiano Ronaldo gaat nog één toptransfer maken. Volgens The Daily Mirror zet de Portugees zijn voetbalcarrière mogelijk voort bij Paris Saint-Germain. Het is de verwachting dat PSG na dit seizoen afscheid neemt van Mauricio Pochettino. De Argentijn is ondanks de naderende landstitel niet onomstreden in het Parc des Princes en de clubleiding denkt in Zinédine Zidane de droomkandidaat al te hebben gevonden. De Fransman is op dit moment vrij, waardoor de clubleiding graag wil doorpakken richting volgend seizoen.

Wint PSG de Champions League? De odd is 9.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Speelt De Ligt volgend jaar ook nog bij Juventus?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:54
14+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
177+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
161+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
110+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
342+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
80+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
73+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
100+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
62+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
151+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
265+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
61+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
98+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
586+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
112+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
48+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
210+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
344+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
138+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
67+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie