Gijp weigert sorry te zeggen tegen ‘aandachtszieke juffrouw’

Foto: Gijp weigert sorry te zeggen tegen ‘aandachtszieke juffrouw’

René van der Gijp heeft gisteren in VI Vandaag gereageerd op de sneer van topmodel en presentatrice Loiza Lamers. De transgender is nog altijd gepikeerd door een eerdere actie van Gijp in de talkshow.

De voormalig voetballer van onder meer Sparta en PSV zag in 2018 de Vlaamse verslaggeefster Bo van Spilbeeck aan tafel zitten bij De Wereld Draait Door om te vertellen dat ze een geslachtstransitie onderging. Van der Gijp besloot daarop tijdens de volgende uitzending van Voetbal Inside aan tafel te gaan zitten als vrouw. Hoewel de mensen in de studio moesten lachen, was Lamers zeer gekwetst. “Wat ik heel schokkend vond in die situatie toen: het hele weekend zijn er zoveel mensen gekwetst en verbolgen geweest”, zo merkt ze op in de podcast Content Wars. “Het was heel verdrietig. Er kwamen ook allemaal verhalen online en op maandag verscheen er een artikel in de krant.”

Reactie Gijp

“Ik werd de hele dag maar door de redactie gebeld met de vraag of ik commentaar wilde geven op die Loiza Lamers”, begon Van der Gijp gisteravond bij VI. “Met alle respect, maar als ik op iedereen die iets over mij zegt of schrijft moet reageren… Als ik me nou iedere keer moet gaan verdedigen… Je kan toch ook wel eens zaken voor kennisgeving aannemen? Dat is toch helemaal niet erg? Kijk, mijn probleem is het feit dat mensen reageren die nooit naar ons programma kijken. Dáár heb ik een probleem mee. Loiza Lamers kijkt nooit naar ons programma, want zij haalt alles door elkaar.”

“Ik heb dat pruikje opgezet en daarna zou ik gezegd hebben: ‘Als we dit maar niet normaal gaan vinden’. Dat was Johan, al is dat niet erg. Maar die types als Arie Boomsma gooien alles door elkaar. En daar klopt helemaal niks van. Eerst zei ik wat, daarna zei hij wat en daarna zei jij wat. Ze halen alles door elkaar en dan heb ik geen zin om daarop te reageren.”

Derksen

Derksen sluit zich bij Van der Gijp aan. “Ze reageren op wat ze lezen op internet, terwijl ze het programma niet hebben gezien. Die reacties worden steeds gekker. Die Loiza, of hoe ze ook mag heten, is iedere dag op tv, want ze is namelijk aandachtsziek. Ik weet nou wel wat die juffrouw ervan vindt, maar daar ben ik totaal niet in geïnteresseerd.”

De beste odds op alle wedstrijden scoor je bij bet365!

Eens met Gijp en Derksen?

  • Ja
  • Nee
278+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:35
0+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
14+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
178+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
164+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
111+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
345+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
80+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
73+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
101+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
62+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
152+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
266+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
62+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
98+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
588+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
112+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
48+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
210+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
345+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
139+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie