Haaland verklaart tegenvallend EK: “Zag het aan de gezichten…”

Foto: Haaland verklaart tegenvallend EK: “Zag het aan de gezichten…”

Erling Haaland heeft zijn zorgen uitgesproken over de overvolle voetbalkalender. De spits vreest dat door het overvolle speelschema de kwaliteit van het voetbal achteruit gaat. De 24-jarige Noor zou dan ook graag zien dat er minder wedstrijden op de kalender komen.

Haaland klaagt over te overvolle speelkalender

“Ik denk dat je op het EK kon zien aan de gezichten van spelers hoe moe ze waren”, vertelde de spits over de overvolle speelkalender op een persmoment in Amerika, waar Manchester City op oefentournee is. “Je kon zien aan het niveau en aan de gezichten hoe moe ze waren van het voetbal”, vervolgde de aanvaller die zelf met Noorwegen ontbrak op het EK in Duitsland.

Maar volgens Haaland is het niet alleen op het EK het geval. “Ik denk dat je het ook gedurende het seizoen ziet. Natuurlijk niet aan het begin, hoewel ook voor sommigen die weinig vakantie hebben. Maar dat is de manier waarop het nu gaat. Ik denk niet dat we elke wedstrijd scherp kunnen zijn. We kunnen het proberen, maar het is moeilijk als je meer dan zeventig wedstrijden in een jaar speelt.”

Manchester City speelt in de Verenigde Staten nog oefenwedstrijden tegen AC Milan en FC Barcelona, waarna het op 10 augustus het seizoen wordt afgetrapt tegen Manchester United in de strijd om de Community Shield. Spelersvakbond FIFPRO Europe uitte eerder al zijn zorgen over de overvolle speelkalender en gaat samen met sportorganisatie European Leagues een klacht indienen tegen de FIFA bij de Europese commissie over het te drukke speelschema.

Moeten er minder wedstrijden komen?

  • Ja, het is nu veel te veel
  • Nee, kan prima zo
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie