Feyenoord boekt prachtige zege op Benfica onder aanvoering van Milambo

Foto: Feyenoord boekt prachtige zege op Benfica onder aanvoering van Milambo

Feyenoord heeft ook de tweede uitwedstrijd deze Champions League-campagne gewonnen. De ploeg van Brian Priske kwam uitstekend voor de dag in Lissabon tegen Benfica. Vooral het eerste uur was overtuigend, op het eind werd het toch nog spannend. In de slotfase werd de derde treffer nog gemaakt en konden de Rotterdammers juichen.

Feyenoord zegeviert met 1-3 tegen Benfica in de Champions League

Feyenoord vertrok met vertrouwen naar Lissabon. Het had een uitstekende generale met de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Met flitsend spel zegevierden de Rotterdammers met liefst 1-5. In de wedstrijden daarvoor was het spel nog wat minder sprankelend maar won het wel knap van FC Twente (2-1) en Girona (2-3). Priske besloot geen veranderingen door te voeren tegen Benfica. Dat betekende dat Gernot Trauner weer de voorkeur kreeg boven Thomas Beelen. Hugo Bueno viel licht geblesseerd uit in De Adelaarshorst, maar er kwamen positieve geluiden over zijn inzetbaarheid voor de wedstrijd in het miljoenenbal. En de Spaanse linksback bleek daadwerkelijk fit genoeg om aan te treden.

Geweldige start Feyenoord

Benfica begon met oud-Feyenoorders Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes in de basis, voormalig AZ’er Vangelis Pavlidis moest voor de doelpunten zorgen. In een geweldige ambiance begonnen Benfica en Feyenoord aan het duel. De bezoekers begonnen alleraardigst, Igor Paixã0 schoot bij een poging echter naast. In de twaalfde minuut was het wel raak. Quinten Timber kreeg de bal op het middenveld in bezit en zocht de weg naar voren. Hij stuurde Paixão weg, die met een goede teruggetrokken voorzet kwam richting Ueda. De Japanse spits toonde zich koelbloedig en schoot de bal achter doelman Anatolii Trubin: 0-1.

Tóch verdubbeling van de marge

Een uitstekende start voor Feyenoord, dat niet veel later uit een counter via Paixão weer net naast schoot. Even later volgde het eerste echt gevaarlijke moment aan de andere kant. Timon Wellenretuher zat mis bij een hoekschop. Bueno kwam gevaarlijk dicht bij het eigen doel waar de bal net voorbij hem schoot, de kopbal van Alexander Bah ging vervolgens via de binnenkant van de paal uit het doel. Na dit hachelijke moment leek Feyenoord op 0-2 te komen. Ueda dacht zijn tweede treffer te maken na een hoekschop, maar op aandringen van de VAR werd deze afgekeurd door de scheidsrechter. Jordan Lotomba maakte in een eerder stadium een overtreding op Nicolás Otamendi.

Een baalmoment voor de Rotterdammers, ze bleven echter doorgaan waar ze al mee bezig waren: goed voetballen. In de 33ste minuut kwam dan toch de beloning en werd de marge verdubbeld. Weer was het Quinten Timber die de goede kant opdraaide op het middenveld. Hij gaf de bal strak mee op de diep gelopen Antoni Milambo. De 19-jarige Rotterdammer twijfelde niet, haalde goed uit en trof doel: 0-2. Wat een moment voor hem en Feyenoord! Het grote talent ontwikkelt zich uitstekend en onderstreept dat met alweer zijn vijfde treffer van het seizoen.

Feyenoord kwam uitstekend voor de dag, terwijl Benfica en de supporters niet wist wat hen overkwam. Ibrahim Osman, die ook steeds beter in vorm komt, had zijn waarde kunnen bewezen tijdens een gevaarlijke uitbraak. Hij ging echter voor eigen succes en dat leverde niks op. Even later kwamen de Rotterdammers goed weg, terwijl de gastheren iets beter werden. Bij een standaardsituatie kon wereldkampioen Otamendi inkoppen, maar hij stuurde het leer naar de voor hem verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust scoorde Benfica nog, maar was dat nipt in buitenspelpositie. Zo ging Feyenoord met 0-2 de rust in.

In de beginfase van het tweede bedrijf bleef Feyenoord doorgaan waar het mee bezig was. Het was weer vooral gevaarlijk in de snelle tegenaanval. Milambo ging voor eigen succes, terwijl ook Osman mee liep. De inzet van de jonge middenvelder werd echter geblokt. Even later ontstond er weer een nieuwe VAR-discussie en weer bij een doelpunt van Feyenoord. Bij een gevaarlijke vrije trap kwamen beide centrumverdediger Trauner en Dávid Hancko vrij te staan. De Slowaak raakte de paal, waarna zijn Oostenrijkse kompaan eenvoudig kon binnenwerken. Bij het kleine tikje van Trauner richting Hancko ging het nipt om buitenspel. Zo bleef Benfica in leven, terwijl de Nederlanders mochten balen van weer een afgekeurd doelpunt.

Benfica terug in de wedstrijd

Priske baarde opzien door Beelen voor Osman in te brengen, om zo meer defensieve zekerheid in te bouwen. Dit terwijl de ploeg met de rappe aanvallers juist voor veel gevaar zorgde. Jan-Niklas Beste kwam halverwege de tweede helft in het veld bij de Portugezen en had binnen de minuut al een grote impact. De Duitser werd bediend aan de linkerkant en waagde een poging op de doel. Zijn landgenoot Wellenreuther kreeg de bal net niet onder controle, waarna Kerem Aktürkoglu van dicht bij intikte: 1-2.

Zo werd het toch nog spannend, terwijl Feyenoord mogelijkheden had voor een ruime voorsprong. Benfica drong steeds meer aan en rook dat een resultaat nog haalbaar was. Timber schoot in de tegenstoot rakelings naast, maar vervolgens klopten de Portugezen weer op de deur. Dit keer kwam Wellenreuther positiever in de schijnwerpers. Eerst kon de sluitpost een gevaarlijke inzet net over de lat tikken. Aktürkoglu ging voor zijn tweede treffer met een vlammend schot, maar vond Wellenreuther op zijn weg.

Feyenoord beslist de wedstrijd en wint weer buitenshuis

Het werd steeds meer een slijtageslag waar de matadoren met bosjes tegelijkertijd omvielen. Op het tandvlees moest Feyenoord de overwinning uit het vuur zien te slepen. Benfica slaagde er niet meer in echt gevaarlijk te worden, Feyenoord echter wel in de blessuretijd. Een corner werd slim teruggelegd om Milambo, die hem van buiten de zestienmeter droogjes binnenschoof: 1-3. Zo waren de drie punten definitief in de tas voor Feyenoord.

Na de ruime nederlaag tegen Bayer Leverkusen in eigen huis (0-4) boekt het twee knappe uitzeges in het miljoenenbal. Na de winst bij Girona zegevierde het ook bij Benfica. Na een kleine vijftig jaar wist een Nederlandse club eens een uitwedstrijd te winnen bij Benfica.

Scoreverloop: 0-1 (12′) A.Ueda, 0-2 (33′) A.Milambo, 1-2 (66′) Aktürkoglu (90+2′) A.Milambo

Eindigt Feyenoord bij de beste 24 in de stand?

  • Zeker
  • Dat niet
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
21+
Feyenoord-goudhaantje bewijst zich op hoogste niveau: “Droom die uitkomt”
23:32
52+
Priske maakte grote fout in Lissabon: “Ik haat dat woord”
23:21
14+
‘Vaste bargast nóóit meer bij Vandaag Inside’
22:58
41+
Bizarre goal Haaland, Barcelona slacht Bayern, Slot klopt Simons
22:55
53+
Feyenoord boekt prachtige zege op Benfica onder aanvoering van Milambo
22:35
59+
‘Feyenoord-ontdekking in Oranje’
22:00
0+
SoccerNews Enquête: jouw mening is goud waard!
21:45
20+
Feyenoord op roze wolk in Lissabon: 0-2 van Milambo telt wél
21:37
259+
‘Absolute schande tijdens Benfica-Feyenoord’
21:33
18+
United won al een jaar geen Europees duel meer: “Zijn op de goede weg”
21:21
17+
Geweldige start Feyenoord: Ueda laat Rotterdammers snel juichen
21:05
15+
Priske vertelt waar de kansen voor Feyenoord liggen tegen Benfica
20:48
30+
Feyenoord-messias aangewezen: ‘Waar hem dat in zit?’
20:31
24+
Feyenoorder legt uit wat de ploeg beter is gaan doen de laatste weken
20:16
44+
Mourinho laat zich uit over positie Ten Hag: “Dat vind ik belangrijk”
19:51
21+
Opstelling Feyenoord bij Benfica: Priske hakt knoop door in defensie
19:31
488+
‘Nijhuis niet meer in Vandaag Inside door bizarre reden’
19:20
62+
‘Tijjani Reijnders heeft spectaculair toekomstnieuws’
19:09
34+
AZ krijgt geweldige meevaller richting Spurs-clash
18:49
500+
‘Zorgwekkende situatie revelatie Dams bij PSV’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie