Postema schiet FC Groningen naar kwartfinale KNVB Beker

Het gebeurde pas laat in de tweede helft, maar de treffers van Romano Postema kwamen als geroepen. Door de twee treffers van geboren Groninger plaatst FC Groningen zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi, ten koste van Excelsior.

Het veld in Rotterdam werd met man en macht sneeuwvrij gemaakt voor de wedstrijd, wat zorgde voor een sfeervol decor met sneeuwhopen langs de kant. In de eerste helft kreeg vooral de thuisclub kansen, waaronder een afgekeurd doelpunt van Couhaib Driouech wegens buitenspel. De beoogde 1-0 leek in de maak, maar Groningen-keeper Hidde Jurjus redde de bal met kunst- en vliegwerk net voor de lijn.

Na rust kreeg ook Nikolas Agrafiotis een grote kans, maar Jurjus stond opnieuw paraat. Twintig minuten voor tijd kwam Groningen op voorsprong, waarbij Roman Postema profiteerde van een klein duwtje van ploeggenoot Thom van Bergen op een verre uittrap van Jurjus en de 1-0 maakte.

Zes minuten later verdubbelde Postema de voorsprong na een fijne steekpass van Luciano Valente, waarmee hij Groningen naar de laatste acht schoot. Het is pas de derde keer dit seizoen dat Excelsior in eigen huis niet weet te winnen. De thuisploeg maakte overigens niet écht kans op een doelpunt. Ondanks kansen voor Excelsior slaagden invallers Lazaros Lamprou en Mike van Duinen er niet in te scoren.

Scoreverloop: 72. Romano Postema 0-1, 78. Romano Postema 0-2