Voorspelling Portugal – Kroatië: Portugal slaat toe

Foto: Voorspelling Portugal – Kroatië: Portugal slaat toe

De Nations League is terug en de eerste avond biedt meteen een boeiende wedstrijd. Kroatië reist af naar Portugal voor een duel tussen twee landen die teleurgesteld hebben tijdens het EK. Beide landen zullen nu uit zijn op eerherstel door een sterk signaal af te geven tegen een mooie tegenstander.

Estadio da Luz

UEFA Nations League A Grp. 1

5 september 2024

20:45

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 september 2024 15:52.

Portugal favoriet voor de wedstrijd

Historisch gezien heeft Portugal meestal de overhand gehad tegen Kroatië. De laatste ontmoeting tussen de twee landen verliep echter anders. Vlak voor het EK won Kroatië met 1-2, nota bene op Portugese bodem. Ondanks die nederlaag blijft Portugal de favoriet voor dit duel. De selectie van Roberto Martínez is rijkelijk gevuld met talentvolle spelers en de Spaanse bondscoach kan nog steeds rekenen op de Portugese legende Cristiano Ronaldo. Aan Kroatische zijde speelt Luka Modrić, eveneens een sportlegende. Beide spelers zijn aanvoerders van de nationale teams en kennen elkaar goed uit een gezamenlijke tijd bij Real Madrid.

🇵🇹 Vs 🇭🇷: Weinig treffers

Tijdens het EK lieten zowel Portugal als Kroatië weinig doelpunten zien. Kroatië scoorde slechts drie keer, terwijl Portugal met vijf doelpunten in de groepsfase en geen enkel doelpunt in de knock-outfase ook niet echt uitblonk in aanvallend opzicht. Beide teams staan bekend om hun solide verdediging en lijken niet geneigd te zijn tot een open wedstrijd met veel doelpunten.

Minder dan 2,5 doelpunten

Speler om op te letten: Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft in 212 interlands maar liefst 130 doelpunten gemaakt. Dit zijn cijfers die waarschijnlijk nog jaren ongeëvenaard blijven. Het zelfs niet gek zijn als niemand ooit meer in de buurt komt van deze prestaties in het internationale landenvoetbal. De aanvaller scoort al jarenlang consistent en is de afgelopen twintig jaar van onschatbare waarde geweest voor Portugal. Hoewel het op het EK niet helemaal lukte, mag Ronaldo nooit worden afgeschreven. Zelfs niet op zijn 39e.

Voorspelling Portugal – Kroatië

Pepe is dan wel gestopt bij Portugal, maar de verdediging van de nationale ploeg blijft gevuld met Europese topspelers. Hetzelfde geldt voor het middenveld en de aanval. Ondanks deze kwalitatief sterke spelers kiest Martínez vaak voor een behoudende strategie. De prioriteit ligt bij het verdedigen, met de verwachting dat de doelpunten vanzelf zullen komen. Tegen Kroatië is Portugal de favoriet, maar een spectaculaire wedstrijd wordt niet verwacht. Eerder een solide, defensief sterk Portugal met enkele aanvallende uitbraken. Daarom de tip: wed op ‘Portugal wint en houdt de nul’ bij Unibet met een odd van 2.48.

Tip: Wil je meer informatie over deze wedstrijd tussen Portugal en Kroatië? Check dan onze voorbeschouwing op dit duel.

Unibet
2.48
Portugal wint en houdt de nul

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie