Boy Kemper

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Boy Kemper

Boy Kemper is een Nederlandse linksback. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van ADO Den Haag naar NAC Breda.

  • Kemper speelt momenteel voor NAC Breda
  • De verdediger promoveerde in 2024 naar de Eredivisie
  • Hij voetbalde eerder voor Ajax en ADO Den Haag
  • Kemper is een voormalig jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière Boy Kemper

Kemper zag op 21 juni 1999 het levenslicht in Purmerend. Hij is de zoon van oud-wielrenner Gerard Kemper en de zus van voetbalster Stephanie Kemper. Op jonge leeftijd werd de linkspoot toegelaten tot de jeugdopleiding van FC Volendam, waar hij zich in de kijker speelde bij Ajax. In Amsterdam wist de vleugelverdediger het volledige traject op De Toekomst te doorlopen.

Debuut voor Jong Ajax

Op 18 augustus 2017 maakte Kemper zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong Ajax mocht de linksback aantreden in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur (1-2 overwinning). Ruim twee jaar later, op 23 augustus 2019, maakte hij in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-5 overwinning) zijn eerste doelpunt als prof. In totaal speelde de Noord-Hollander 41 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan een deel als aanvoerder.

Kemper behoorde op 15 december 2019 tot de wedstrijdselectie van Ajax 1. Met de A-selectie mocht hij afreizen naar Alkmaar voor de uitwedstrijd tegen AZ (1-0 nederlaag). Trainer Erik ten Hag gunde de linksback geen speeltijd. Na afloop van het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 vertrok de verdediger zonder officieel debuut op zak.

Trauma in Den Haag

In de zomer van 2020 vertrok Kemper naar ADO Den Haag. De linksback debuteerde op 13 september in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0 nederlaag), maar zijn eerste Eredivisie-optreden was er eentje om snel te vergeten. Hij werd in de 72ste minuut met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Heel anders verliep het bezoek aan RKC Waalwijk op 9 januari 2021. Met zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau kroonde Kemper zich die dag tot matchwinner (0-1).

Kemper speelde in het seizoen 2020-2021 in totaal 28 officiële wedstrijden voor ADO Den Haag. Met zijn team slaagde hij er niet in om lijfsbehoud af te dwingen. Zijn waarde groeide in zijn tweede contractjaar in de residentiestad. Niet alleen bewees de linkspoot zijn waarde met veertig gespeelde wedstrijden, één doelpunt en acht assists, maar ook werd hij uitverkozen tot aanvoerder. ADO dacht te promoveren naar de Eredivisie, maar verspeelde in de play-offwedstrijd tegen Excelsior een riante voorsprong. De strafschoppenserie bleek vervolgens fataal.

In de zomer van 2022 werd Dirk Kuijt aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Onder leiding van de Katwijker wist de club niet te voldoen aan de hoge verwachtingen. Met Dick Advocaat stelde men halverwege een geroutineerde trainer aan, maar ook hij wist de Haagse formatie niet naar de play-offs om promotie/degradatie te loodsen. Na 95 officiële wedstrijden (vier doelpunten) vertrok Kemper medio 2023 transfervrij naar competitiegenoot NAC Breda.

Boy Kemper (NAC Breda)
Als speler van NAC Breda (Pro Shots)

Promotie met NAC

Kemper ondertekende in Breda een contract voor drie seizoenen. Op 11 augustus 2023 trok de linksback voor het eerst het NAC-shirt aan in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (2-2). Met zijn eerste doelpunt bezorgde hij de Parel van het Zuiden op 6 oktober in extremis een 3-2 overwinning op FC Groningen. De oud-Ajacied moest een deel van het seizoen 2023-2024 aan zich voorbij laten gaan, maar noteerde alsnog 27 officiële wedstrijden (drie doelpunten). Met NAC promoveerde hij in 2024 naar de Eredivisie, al wist Excelsior hem in de play-offs bijna wéér een trauma te bezorgen.


Interlandcarrière Boy Kemper

Kemper is een voormalig jeugdinternational van Nederland. De linkspoot speelde wedstrijden voor zowel de Onder-18 als Onder-19.

Laatste update: 19 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie