Boyd Lucassen

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Boyd Lucassen

Boyd Lucassen is een Nederlandse rechtsback. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Go Ahead Eagles naar NAC Breda.

  • Lucassen speelt momenteel voor NAC Breda
  • De verdediger promoveerde met Go Ahead Eagles en NAC naar de Eredivisie
  • Hij speelde in de jeugdopleiding van Vitesse

Clubcarrière Boyd Lucassen

Lucassen werd op 1 juli 1998 geboren in het ziekenhuis van Doetinchem. De rechtspoot groeide op in het nabijgelegen Kilder, waar hij zijn eerste voetbalkunsten vertoonde bij amateurclub SV Kilder. Naar eigen zeggen bezocht de verdediger op jonge leeftijd weleens een thuiswedstrijd van De Graafschap, maar een echte band met de club uit zijn geboortestad ontwikkelde hij niet. In 2008 koos hij zelfs voor een jeugdtraject bij provinciegenoot Vitesse.

Bij Vitesse wist Lucassen het volledige traject te doorlopen. Met Jong Vitesse mocht de rechtsback zijn kunsten onder meer vertonen in de Derde Divisie, maar doorstoten naar de A-selectie zat er niet in. Slechts één keer besloot de technische staf hem op te nemen in een officiële wedstrijdselectie. Op 19 november 2017 bleef hij negentig minuten op de bank gedurende het Eredivisie-duel met FC Groningen (4-2 nederlaag).

Debuut voor Go Ahead Eagles

In de zomer van 2019 nam Lucassen afscheid van Vitesse door over te stappen naar Go Ahead Eagles. Op 18 oktober maakte de vleugelverdediger zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (3-0 zege) door Richard van der Venne na 87 minuten af te lossen. Zijn basisdebuut maakte hij uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (1-2 nederlaag) op 8 maart 2020. Door de uitbraak van de coronapandemie bleef zijn teller dat seizoen steken op twee schamele wedstrijden.

Als rechtsback en controlerende middenvelder mocht Lucassen in het seizoen 2020-2021 in totaal 36 keer opdraven voor Go Ahead Eagles. Scoren deed hij op 2 mei 2021 voor het eerst in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport (5-1 zege). Op de slotdag van het seizoen volstond een 0-1 overwinning op Excelsior voor directe promotie naar de Eredivisie. Hij debuteerde op 13 augustus van datzelfde jaar op het hoogste niveau in een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1 nederlaag).

Lucassen besliste in november 2021 de uitwedstrijd tegen Willem II (0-1) met zijn eerste Eredivisie-treffer. In de loop van het seizoen 2021-2022 liep zijn teller op naar 36 officiële wedstrijden. Go Ahead Eagles wist zich te handhaven en bereikte de halve finale van de KNVB Beker, maar desondanks kwam er in de zomer van 2022 een einde aan deze samenwerking. Op transfervrije basis tekende hij een driejarig contract bij NAC Breda.

Boyd Lucassen (NAC Breda)
In actie als speler van NAC Breda (Pro Shots)

Promotie met NAC

Op 5 augustus 2022 debuteerde Lucassen met een 1-0 overwinning op Helmond Sport in het shirt van NAC Breda. Ruim een maand later, op 16 september, had de rechtsback met twee doelpunten een groot aandeel in de 3-1 overwinning op Jong FC Utrecht. Een week later scoorde hij eveneens tegen VVV-Venlo (1-2 nederlaag), maar in het seizoen 2022-2023 (44 officiële wedstrijden bleek de geboren Doetinchemmer vooral belangrijk als aangever. Maar liefst elfmaal verscheen er een assist achter zijn naam.

NAC Breda greep in 2023 naast promotie door in de halve finale van de play-offs te verliezen van FC Emmen. Een jaar later plaatste de Parel van het Zuiden zich ternauwernood voor de play-offs, maar ditmaal met een andere afloop. In de finaleronde rekenden de Brabanders nipt af met Excelsior (6-2 thuis, 4-1 uit) en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. Lucassen fungeerde met 34 officiële wedstrijden, waarin hij tweemaal wist te scoren, als belangrijke schakel.

Laatste update: 27 augustus 2024

Meer nieuws over Boyd Lucassen

11:23
98+
‘Alexander Büttner maakt binnenlandse transfer’
21:57
30+
Go Ahead Eagles verrast Willem II
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie