Casper Staring

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Casper Staring

Casper Staring is een Nederlandse middenvelder. In januari 2023 maakte hij de overstap van FC Twente naar NAC Breda.

  • Staring speelt momenteel voor NAC Breda
  • De middenvelder schoot zijn club in 2024 naar de Eredivisie
  • Hij maakte zijn debuut als profvoetballer bij FC Twente

Clubcarrière Casper Staring

Staring werd op 1 februari 2001 geboren in Amsterdam, maar groeide op in Barneveld. In laatstgenoemde plaats trapte de rechtsbenige middenvelder zijn voetbalcarrière af bij amateurclub SDV Barneveld. Hij bleek over potentie te beschikken en maakte in 2014 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente (gezamenlijk met Heracles Almelo). In oktober 2020 ondertekende hij diens eerste profcontract voor de duur van drie seizoenen met optiejaar.

Debuut voor FC Twente

Op 27 oktober 2020 maakte Staring zijn debuut in het betaald voetbal. Met FC Twente mocht de middenvelder na veertig minuten invallen voor de geblesseerd geraakte Dario Dumic. Hij maakte in de bekerwedstrijd tegen De Graafschap meteen zijn eerste doelpunt als prof, maar kon uitschakeling niet voorkomen (1-3). Vier dagen later mocht hij eveneens in actie komen tijdens de Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle (5-1 zege).

Gedurende het seizoen 2020-2021 liep de teller van Staring op naar zeven officiële wedstrijden. FC Twente maakte in de volgende seizoenen grote stappen in sportief opzicht, maar dat ging ten koste van zijn eigen perspectief. Tussen de zomer van 2021 en januari 2023 deed de technische staf nog slechts vijfmaal een beroep op de rechtspoot. Om die reden koos hij eieren voor zijn geld door een aanbod van NAC Breda te accepteren.

Casper Staring (NAC Breda)
In het geel-zwart van NAC Breda (Pro Shots)

Held in Breda

Staring ondertekende begin 2023 een contract voor drieënhalf jaar bij NAC Breda. De controleur maakte op 10 januari zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven (2-1 winst na verlenging). Bij de Parel van het Zuiden wist hij wel een belangrijke rol af te dwingen. Gedurende zijn eerste halfjaar deed de technische staf maar liefst 23 keer een beroep op de middenvelder. NAC probeerde via de play-offs promotie af te dwingen, maar verslikte zich in FC Emmen (halve finale).

Door een knieblessure moest Staring de start van het seizoen 2023-2024 missen. NAC Breda presteerde teleurstellend, maar wist zich ternauwernood te plaatsen voor de play-offs om promotie/degradatie. Hierin rekende men achtereenvolgens af met Roda JC Kerkrade, FC Emmen en Excelsior. In Kralingen dreigde NAC een riante voorsprong te verspelen, maar de 4-1 nederlaag volstond na de 6-2 thuiszege. Staring maakte in de return het bevrijdende doelpunt, met zijn eerste in dienst van de club.

Laatste update: 27 augustus 2024

Meer nieuws over Casper Staring

14:23
124+
Twente blijft doorselecteren na deal met Willem II
19:47
84+
Eredivisie-stuntploeg FC Twente uit KNVB Beker gekegeld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie