Hugo Bueno

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Hugo Bueno

Hugo Bueno is een Spaanse linksback. Sinds 2019 draagt hij het tenue van Wolverhampton Wanderers, dat hem medio 2024 aan Feyenoord verhuurde.

  • Bueno speelt momenteel voor Feyenoord
  • De linksback is gehuurd van Wolverhampton Wanderers
  • Hij speelde enkele jeugdinterlands voor Spanje

Clubcarrière Hugo Bueno

Bueno werd op 18 september 2002 geboren in het Spaanse Vigo. De tweelingbroer van Guille Bueno, eveneens voetballer, speelde in de jeugd voor ED Val Miñor, UD Comesaña en CD Areosa. In 2019 liet de linkspoot zijn geboorteland achter zich door over te stappen naar de jeugdopleiding van Wolverhampton Wanderers. Bij The Wolves doorliep de vleugelverdediger vervolgens de hoogste jeugdelftallen.

Debuut voor Premier League

In de seizoenen 2020-2021 en 2021-2022 zat Bueno al af en toe bij de wedstrijdselectie van Wolverhampton Wanderers. De technische staf haalde hem in de zomer van 2022 definitief bij de spelersgroep. Dit leidde op 15 oktober 2022 tot zijn Premier League-debuut in de thuiswedstrijd tegen Nottingham Forest (1-0 overwinning). Manager Steve Davis liet hem in blessuretijd invallen voor de geblesseerd uitgevallen Rayan Aït-Nouri. Drie dagen later vierde de linksback zijn basisdebuut met een assist tegen Crystal Palace (2-1 nederlaag).

Hugo Bueno (Wolverhampton Wanderers)
In trainingskleding bij Wolverhampton Wanderers (Pro Shots)

Bueno wist in het seizoen 2022-2023 een goede indruk te maken door 23 officiële wedstrijden te noteren. Dat aantal wist hij in het seizoen 2023-2024 licht te verbeteren door 25 keer in actie te komen voor Wolverhampton Wanderers. De Spanjaard, inmiddels in het bezit van een nieuw contract, pikte één doelpunt mee in zijn tweede seizoen op het hoogste niveau. Bueno trof doel tegen Coventry City, maar wist daarmee een 3-2 nederlaag en dus FA Cup-uitschakeling niet te verhinderen.

Verhuurd aan Feyenoord

Op 13 augustus 2024 maakte Bueno op huurbasis de overstap naar Feyenoord. Vijf dagen later vierde de nieuwkomer zijn debuut met een snelle assist tegen PEC Zwolle (1-5 zege).


Interlancarrière Hugo Bueno

In februari 2020 speelde Bueno zijn enige interland voor de Onder-18 van Spanje. Drieënhalf jaar later, op 12 september 2023, mocht de linksback eveneens opdraven voor de Onder-21. In de EK-kwalificatiefase tegen de leeftijdsgenoten van Schotland mocht hij meteen de volle negentig minuten aantreden.

Laatste update: 18 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie