Maxim Dekker

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Maxim Dekker

Maxim Dekker is een Nederlandse centrale verdediger. Hij is een jeugdexponent van AZ, dat ook diens huidige werkgever is.

  • Dekker speelt momenteel voor AZ
  • De verdediger maakte in 2021 zijn profdebuut bij Jong AZ
  • Hij is een jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière Maxim Dekker

Dekker werd op 21 april 2004 ter wereld gebracht in Rijsenhout. Zijn voetbalcarrière ging van start in diens geboorteplaats, waar hij zijn kunsten vertoonde bij amateurclub Sportclub Westeinder (SCW). Via FC VVC en AFC speelde de linksbenige verdediger zich in de kijker bij AZ. Hier ondertekende Dekker in 2020 zijn eerste profcontract voor de duur van drie seizoenen.

Debuut voor AZ

Op 30 april 2021 maakte Dekker zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong AZ mocht de verdediger op bezoek bij Roda JC Kerkrade (0-1 zege) na 83 minuten invallen voor matchwinner Yusuf Barasi. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 8 augustus 2022 in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. Begin 2023 raakte het AZ-talent door een meniscusblessure uit de roulatie, maar hij stond er op dat moment al zeer goed op binnen de club.

Dekker maakte al op 29 mei 2022 zijn debuut in de A-selectie van AZ. De rechtspoot mocht in de play-offwedstrijd tegen Vitesse (6-1 zege) in de negentigste minuut invallen voor Milos Kerkez. In deze wedstrijd stelde de Alkmaarse club Europees voetbal veilig. De verdediger maakte op 1 september van datzelfde jaar zijn basisdebuut in de thuiswedstrijd tegen NEC (1-1) en maakte meteen de negentig minuten vol. Dekker maakte zijn eerste treffer op het hoogste niveau op 28 januari 2023 tegen FC Utrecht (5-5).

Maxim Dekker (AZ)
In het shirt van AZ (Pro Shots)

In het seizoen 2022-2023 mocht Dekker negentien keer opdraven voor AZ in alle competities. Zijn team bereikte de laatste vier van de Conference League, maar na de groepsfase was zijn Europese rol uitgespeeld. In het seizoen 2023-2024 bleef zijn aandeel sowieso zeer bescheiden met zeven schamele optredens. Dekker begon het nieuwe Eredivisie-seizoen in 2024 desondanks als basisspeler, maar pakte tegen Almere City FC (0-1 zege) al snel een rode kaart.


Interlandcarrière Maxim Dekker

Dekker doorliep verschillende jeugdteams van Nederland. In september 2022 debuteerde hij voor de Onder-19.

Laatste update: 13 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie