Peer Koopmeiners

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Peer Koopmeiners

Peer Koopmeiners is een Nederlandse middenvelder. Hij is een jeugdexponent van AZ, dat hem in 2023 een jaar verhuurde aan Almere City FC.

  • Koopmeiners speelt momenteel voor AZ
  • De middenvelder speelde op huurbasis bij Excelsior en Almere City FC
  • Teun Koopmeiners is zijn oudere broer
  • Hij was jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière Peer Koopmeiners

Koopmeiners werd op 4 mei 2000 geboren in Amsterdam. Hij is de jongere broer van Teun Koopmeiners, die eveneens profvoetballer is geworden. Vader Remco had al op jonge leeftijd door dat de gebroeders bovengemiddeld sportief waren. “Ik was hun coach in de F1”, vertelde senior, die onder meer ervaring had opgedaan als gymnastiekleraar, jaren later aan de Volkskrant. “Bewust, want als die kinderen er zo veel tijd in steken, dan is het wel handig als de begeleiding iets toevoegt.”

De voetbalcarrière van Koopmeiners ging van start bij amateurclub Vitesse ’22 uit Castricum. In 2009 maakte hij de overstap naar de voetbalacademie van AZ, waar hij het volledige traject wist te doorlopen. Zijn oudere broer Teun was toen al actief in de A-selectie van de Alkmaarders.

Debuut voor AZ

Koopmeiners debuteerde op 12 januari 2018 in de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk in het betaald voetbal. Met Jong AZ verscheen hij na 65 minuten binnen de lijnen. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte de middenvelder op 16 oktober 2020 in de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen Jong Ajax. In totaal speelde Koopmeiners maar liefst 115 officiële wedstrijden voor het Alkmaarse beloftenteam (vier doelpunten).

Waar broer Teun relatief makkelijk door wist te stoten naar AZ 1, daar had Peer Koopmeiners het lastiger. Toch slaagde ook hij erin om de stap naar de A-selectie te maken. In de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op 17 oktober 2021 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Trainer Pascal Jansen liet de middenvelder vlak voor tijd invallen voor de Zweedse aanvaller Jesper Karlsson. Koopmeiners speelde in het seizoen 2021-2022 in totaal vijf duels op het hoogste niveau, waaronder de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Vitesse (6-1 zege).

Verhuurd aan Excelsior en Almere City

Tot en met december 2022 liep de teller van Koopmeiners op tot veertien wedstrijden in de A-selectie van AZ. Dat leidde ertoe dat hij in januari 2023 voor een verhuurperiode bij Excelsior koos. De middenvelder debuteerde uitgerekend in de bekerwedstrijd tegen AZ (1-4 nederlaag) voor de Kralingers. Excelsior beleefde een pittige tweede seizoenshelft, maar wist in de 33ste speelronde lijfsbehoud veilig te stellen dankzij een 3-0 overwinning op Fortuna Sittard.

Peer Koopmeiners (Almere City FC)
In actie voor Almere City FC (Pro Shots)

Na twintig wedstrijden maakte Excelsior geen gebruik van de optie tot koop. In plaats daarvan maakte Koopmeiners in juli 2023 de overstap naar het gepromoveerde Almere City FC, dat eveneens een huurdeal met optie tot koop sloot met AZ. In de eerste Eredivisie-wedstrijd uit de geschiedenis van Almere City verscheen hij negentig minuten binnen de lijnen tegen FC Twente (1-4 overwinning). Scoren deed de rechtspoot niet voor de Flevolanders, maar hij produceerde wel tien assists in 34 wedstrijden.


Interlandcarrière Peer Koopmeiners

Koopmeiners is een voormalig jeugdinternational van Nederland. De Onder 19-selectie bleek het hoogst haalbare voor de middenvelder.

Laatste update: 27 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie