Raul Paula

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Raul Paula

Raul Paula is een Duitse aanvallende middenvelder met Portugese roots. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van VfB Stuttgart naar NAC Breda.

  • Paula speelt momenteel voor NAC Breda
  • In 2024 promoveerde hij met VfB Stuttgart II naar de 3. Liga
  • De middenvelder is een Duits jeugdinternational

Clubcarrière Raul Paula

Raul Carlos Vasko Caldaroska Paula werd op 25 januari 2004 geboren in het Duitse Böblingen. De rechtsbenige middenvelder versleet op jonge leeftijd nogal wat clubs. Via achtereenvolgens VfL Sindelfingen, TSV Dagersheim, GSV Maichingen, SV Böblingen en Stuttgarter Kickers kwam hij in 2017 terecht bij VfB Stuttgart. Bij laatstgenoemde club doorliep Paula de hoogste jeugdelftallen.

Debuut voor Stuttgart II

Op 17 december 2021 maakte Paula zijn debuut in het betaald voetbal. Met VfB Stuttgart II mocht de middenvelder vijf minuten voor tijd invallen in de Regionalliga Südwest-wedstrijd tegen FC-Astoria Walldorf (1-1). Zijn eerste doelpunt op het vierde niveau van Duitsland produceerde hij op 12 maart 2023 in de thuiswedstrijd tegen FC Rot-Weiß Koblenz (2-1 zege). Paula groeide uit tot een smaakmaker door zestien doelpunten en tien assists af te leveren in 48 officiële wedstrijden.

Met VfB Stuttgart II promoveerde de aanvallende middenvelder in 2024 naar de 3. Liga. Paula stond er inmiddels goed op in binnen- en buitenland. Ajax toonde al eens belangstelling voor de Duitser, maar dat resulteerde niet in een transfer. Medio 2024 maakte hij alsnog de stap naar de Eredivisie. Die Schwaben lieten hem transfervrij overstappen naar het gepromoveerde NAC Breda. Zij kwamen een tweejarig contract met een optiejaar overeen.

Raul Paula (NAC Breda)
Als debutant bij NAC Breda (Pro Shots)

Transfervrij naar NAC

Paula maakte op 18 augustus 2024 zijn debuut voor NAC Breda. Uitgerekend tegen Ajax viel de rechtspoot na 66 minuten in voor Matthew Garbett. In blessuretijd gaf hij de assist bij het winnende doelpunt van Jan Van den Bergh (2-1).


Interlandcarrière Raul Paula

Paula is een jeugdinternational van Duitsland. Op 22 maart 2024 debuteerde de middenvelder in de Onder-20 tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk (3-1 zege).

Laatste update: 23 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie