Roy Kuijpers

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Roy Kuijpers

Roy Kuijpers is een Nederlandse vleugelaanvaller. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van RKC Waalwijk naar NAC Breda.

  • Kuijpers speelt momenteel voor NAC Breda
  • De aanvaller promoveerde in 2024 naar de Eredivisie
  • Hij speelde eerder voor FC Den Bosch en RKC Waalwijk
  • Kuijpers voetbalde daarnaast in de jeugd van Vitesse

Clubcarrière Roy Kuijpers

Kuijprs werd op 17 januari 2000 geboren in Zwolle. Zijn vader runde een bedrijf in die stad, maar al op jonge leeftijd keerde het gezin terug naar Brabant. Samen met zijn oudere broer Luke was de rechtspoot veelvuldig te vinden op het sportpark van amateurclub SBC in Son en Breugel. De aanvaller trapte hier zijn voetbalcarrière af, maar als speler van de F12 was zijn talent al onmiskenbaar. FC Den Bosch wist hem te verleiden tot een overstap naar de eigen jeugdopleiding.

Bij FC Den Bosch fungeerde Kuijpers jaarlijks tot een van de grootste talenten. Als speler van de Onder-19 verdiende de aanvaller een transfer naar Vitesse, dat hem een tweejarig contract liet ondertekenen. In Arnhem mocht de geboren Zwollenaar al snel meetrainen met de A-selectie. De havo-scholier had het prima naar zijn zin, maar de uitbraak van de coronapandemie en de trainerswissel (Thomas Letsch voor Leonid Slutsky) dwarsboomden zijn doorbraak als Vitessenaar.

Debuut voor FC Den Bosch

In januari 2021 besloot Kuijpers terug te keren naar FC Den Bosch. De rechtspoot maakte op 11 januari zijn professionele debuut in de met 1-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Op 8 maart produceerde de aanvaller zowel een doelpunt als assist tegen Jong Ajax, dat daardoor een 1-2 nederlaag werd toegebracht. Vier dagen later wist hij met een treffer eveneens bij te dragen aan een 1-5 overwinning op FC Volendam. Kuijpers mocht dat halfjaar in totaal dertien keer opdraven in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Den Bosch gebruikte Kuijpers in het seizoen 2021-2022 afwisselend als links- en rechtsbuiten. In die hoedanigheid maakte de buitenspeler een fantastische periode door: achttien wedstrijden, tien doelpunten. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Eind 2022, amper een jaar na zijn debuut in het betaald voetbal, mocht hij overstappen naar eredivisionist RKC Waalwijk. Beide partijen werden het eens over een contract voor drieënhalf jaar.

Droomdebuut bij RKC

Kuijpers speelde bij FC Den Bosch op amateurbasis, waardoor RKC Waalwijk hem al voor de winterse transferwindow kon inlijven. Op 5 december 2022 maakte de aanvaller zijn debuut tegen NEC door na 71 minuten in te vallen voor Lennard Daneels. Hij beleefde een regelrecht droomdebuut door diep in extra tijd het winnende doelpunt tot stand te brengen: 2-1. “Het is een jongensboek, inderdaad”, verklaarde Kuijpers na afloop voor de camera van de NOS. In zijn eerste halfjaar in Waalwijk maakte hij drie doelpunten in veertien wedstrijden.

In het seizoen 2022-2023 wist Kuijpers de ingezette lijn allerminst door te trekken. De vleugelaanvaller mocht in de eerste maanden van het seizoen nog regelmatig opdraven als invaller, maar langzaamaan maakte de technische staf zelfs in dat opzicht vaker andere keuzes. Daardoor bleef zijn aandeel steken op zeventien gespeelde wedstrijden en slechts één schamele assist. Medio 2023 besloot de clubleiding daarom in te stemmen met diens transfer naar provinciegenoot NAC Breda.

Roy Kuijpers (NAC Breda)
In het shirt van NAC Breda (Pro Shots)

Promotie met NAC

Kuijpers maakte op 18 augustus 2023 zijn debuut voor NAC Breda, dat een 2-1 zege boekte op Jong AZ. Zijn eerste doelpunt voor de Parel van het Zuiden maakte de rechtspoot op 9 september van datzelfde jaar in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (1-3 zege). Hij beleefde geen makkelijk seizoen met ‘slechts’ vijf doelpunten in 35 wedstrijden, maar pikte wel treffers mee in de play-offs tegen Roda en FC Emmen. Kuijpers had daarmee een aandeel in de promotie naar de Eredivisie.

Laatste update: 22 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie